Evangeliet har fremgang i Togo

I Togo er det 20 nasjonale misjonærer som jobber sammen i et fellesskap. Fem par med barn og 10 ugifte. Tre av disse familiene får støtte fra Troens Bevis.

 

Togo er et lite land på Afrikas vestkyst, med 5 millioner innbyggere. Over halvparten av befolkingen er animister, 29 % er kristne og 20 % er muslimer.

I Akposse jobber 20 nasjonale misjonærer sammen i et felleskap, og tre av disse familiene får støtte fra Troens Bevis. I tillegg til å drive en bibelskole som utdanner forkynnere, går misjonærene nye veier for å fortelle landsbybeboerne evangeliet.

De har blant annet startet en gruppe for godt voksne menn. 65 mannfolk kommer sammen for å spille brettspill, ludo og kortspill.
– 23 av disse har nå fått en personlig relasjon til Jesus. Vi åpner og avslutter samlingene med Guds Ord og bønn, og medlemmene liker å være med på det, forteller Alex Okafor i en rapport om arbeidet.
De nasjonale misjonærene driver også en skole og forteller at av 49 elever har 25 studenter nå gitt seg over til Gud.

De arrangerer i tillegg workshops på frisørsalonger og hos skreddere.
Alex forteller at disse salongene er kjent for å rekruttere mange lærlinger (69 lærlinger på 5 læresteder). – De kommer inn under vår forkynnelse hver uke, og et godt antall lærlinger er kommet til tro og får oppfølging i å være Jesus disipler.

Gjennombrudd i ”Djevelens festningsverk”
– Arbeidet i landsbyen Kodzo har også sakte, men sikkert gått fremover. Da vi startet opp der var det ingen kristne i landsbyen, bortsett fra noen navnekristne, fortsetter Alex.
– Folk sa til oss at det var et ”djevelens festningsverk,” og at den første evangeliske menigheten som prøvde å arbeide i landsbyen måtte gi opp. I dag, som et resultat av vårt arbeid, er det mennesker som påkaller Herrens navn i Kodzo. Etter å ha sett vårt gjennombrudd i landsbyen, har Assemblies of God fått mot til å forsøke å starte opp igjen sitt arbeid i området på ny.

Her følger et par korte glimt fra misjonærenes dagbok:
– En mann som kom for å spille brettspill er en pensjonert militærkaptein. Han har en bror som ble syk. Han ble bare verre med tiden så han tok ham med seg så den innfødte misjonæren kunne be for ham. Til deres store overraskelse ble han helbredet, så nå er også han med i denne klubben.

– En kvinne ble helbredet fra mental sykdom etter 6 år. Hun ble tatt til sykehus og religiøse bønnesentre forgjeves. Da jeg møtte henne gjorde Gud et mirakel. Hun bodde hjemme hos oss i 3 måneder og vi bare ba for henne. Nå er hun fullkomment frisk og har gitt sitt liv til Kristus.

– Akouvi hadde veer i 3 dager uten at barnet ble født. På den femte dagen falt hun inn i koma. De ville operere henne. Et medlem av familien kom med nyheten til meg. Da jeg ba hjemme, kom enda et familiemedlem til, og så et tredje. Da jeg avsluttet bønnen, gikk vi alle sammen til fødestuen, bare for å oppdage at hun hadde født en fin guttebaby uten operasjon. Vi gav gutten navnet Josué (Josva).



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter