Hans Martin og Camilla Skagestad: Arven som er en livsstil til kall og tjeneste

Under sommerstevnet i juli ble Hans Martin Skagestad (36) utpekt som den nye arvtageren som skal være med og lede Troens Bevis inn i neste generasjon. Men det er et kall han gjør med hele familien sin.


Det er gått en måneds tid siden nyheten ble sluppet om at Hans Martin Skagestad er nå den offisielle arvtager som leder for Troens Bevis etter Rune Edvardsen. Han tok i sin tid over stafettpinnen etter at hans far og grunnlegger av Troens Bevis, Aril Edvardsen, gikk bort i 2008. Nå skal Hans Martin bære ansvaret videre den dag Rune Edvardsen ikke lenger skal lede.
Men inntil da skal de begge være med og videreføre misjonsoppdraget til Troens Bevis.

-Det er ca. 5 år siden Rune og jeg først begynte å prate om dette, så det kom ikke som en overraskelse på meg, røper Hans Martin.

-Det som har vært viktig for meg, er at det blir en god overgang. Jeg er så takknemlig for at vi tar den praten nå, og at Rune Edvardsen og jeg kan jobbe sammen, forhåpentligvis i flere år fremover, om fremtiden til Troens Bevis. Dette legger til rette for en god overgang, og det var jo et valg jeg også måtte ta sammen med min kone Camilla, sier Hans Martin.

-Ellers husker jeg at min far, som er pastor, sa at Gud bruker hvem han vil, til hva han vil, når han vil. Så heldigvis handler det ikke om å være best til alt. Det handler om et kall, som nå ligger på meg og min familie. Og det føler jeg meg takknemlig for.

Hans Martin Skagestad sammen med familien sin utenfor huset deres i Kristiansand. F.v: Hans Martin Skagestad (36), Theodor (13), Alma(4), Camilla (35) og Celina (9).

 

Felles familiebakgrunn
Både Hans Martin og Camilla har vokst opp med fedre som er pastorer og predikanter. Derfor vet de godt hva de nå sier ja til, også på vegne av barna og hva som kan kreves av hele familien fremover.

-Jeg har jo vokst opp som datter til en predikant, Ole Kristian Iglebæk, så dette er ikke en fremmed livsstil for meg. Jeg må innrømme at da jeg var liten, tenkte jeg at jeg ville aldri ende opp som min egen mor, som var mye alene med oss unger, mens pappa var rundt på møter. Men når jeg ser tilbake, ser jeg at vi hadde det veldig godt, og jeg er takknemlig for oppveksten som jeg fikk. Samtidig vet både Hans Martin og jeg hva det innebærer å stå i en fulltidstjeneste, forklarer Camilla.

Hans Martin og Camilla har kjent hverandre i 17 år og vært gift i 15 av dem. Allerede før de giftet seg, reiste de sammen med et team og startet opp ungdomsarbeid i flere menigheter i Norge. Camilla er for øvrig utdannet sosionom og er i full jobb i Kristiansand. På fritiden er de som familie sterkt engasjert i Filadelfia menigheten i Kristiansand.

Er det noe som har overrasket dere som følge av overtagelsen i sommer?
-Da må det være alle gratulasjonene som vi har fått, sier de begge to.

-Det som overrasker oss er når helt fremmede her i Kristiansand, og andre som faktisk ikke selv er troende, kommer bort og gratulerer oss på butikken, eller når vi er ute. Det sier oss at Troens Bevis er viktig. Overtagelsen av stafettpinnen ble en media sak både i lokalaviser og den kristne pressen. Det viser at det er mange som følger med på oss som misjonsorganisasjon. Det gjør oss ekstra takknemlig for oppgaven som vi nå har fått.

Hans Martin og Camilla hjemme i stuen sin i Vågsbygd i Kristiansand. Begge kommer fra pastor og predikant familier, og vet godt hva det betyr å leve med et slikt kall for familien.

 

Er det noe som endrer seg i hverdagen for dere nå?
-Jeg må nok kanskje bort til hovedkontoret i Kvinesdal litt oftere, men vi som familie fortsetter å bo her i Kristiansand. Jeg går inn i styret og den daglige driften med mer lederansvar. Men jeg fortsetter også som evangelist og arbeidet jeg har vært med å starte i Burkina Faso og Mali. I tillegg har jeg noen andre land på kartet som nå er stengt for evangeliet, men jeg tenker at det kommer en tid da nye dører åpner seg. Og da er jeg klar, forteller Hans Martin.

Hva tenker du fokuset på misjonsarbeidet blir i Troens Bevis fremover?
-Fokuset blir jo som det alltid har vært, kallet om å ta evangeliet til verdens unådde, de som aldri har hørt og de som er utelatt. Ellers må jeg si at det som trigger meg personlig når det kommer til kall, er det som andre tenker på som umulig. Nå har jeg jobbet i Troens Bevis i 12 år, og det ser jeg kommer godt med. Det skulle vært umulig for meg å starte misjon i Burkina Faso og Mali, de fleste organisasjonene har trukket ut sine arbeidere. Men dører har åpnet seg, og vi har nå 100 evangelister som får støtte i disse to landene. Mange der er desperate etter håp, og mange kommer til tro, midt oppe i kaoset med ekstreme jihadister som driver terror og tar over landsbyer.

Hans Martin og Camilla og Rune og Sølve Edvardsen omsluttes av forbønn da det ble annonsert på Sommerstevnet at Hans Martin går inn som Runes arvtaker i Troens Bevis.

 

Neste generasjon misjon
Hans Martin er også leder for TB ung i Troens Bevis. Det innebærer bl.a. å utvikle barne- og ungdomsarbeidet og å følge de unge opp ettersom de vokser til. I tillegg reiser han mye rundt i Norge og har både ungdomsmøter og vanlige møter i bl.a. partnermenigheter.

-Det som jeg ser på som det store oppdraget her hjemme, og som vil bli helt avgjørende for misjon i årene fremover, er å gi den neste generasjonen fokus på misjon. Når vi reiser rundt i landet, ser vi jo at de unge ikke vet hva misjon er, eller forstår ord som unådd. Det trigger meg virkelig. Det kan virke som en umulig oppgave å få den kanskje mest selvopptatte generasjonen som vi noen gang har hatt, i brann for sin neste, på et annet kontinent, som de aldri kommer til å treffe, se en Snapchat fra eller få en TikTok video fra. Troens Bevis fyller 60 år i 2024, og skal vi holde på i 60 år til, må neste generasjon bli fylt av den samme kjærligheten som våre trofaste misjonspartnere gjennom alle disse årene har hatt, både for unådde, de utelatte og de som ikke kjenner Jesus.

Hans Martin Skagestad er opptatt av å få engasjert den yngre generasjonen for misjon. -Det jeg ser er at når den neste generasjonen blir engasjert, så får de ting til å skje.

 

Men Hans Martin er overbevist om at dette oppdraget er mulig.
-Det jeg ser er at når den neste generasjonen blir engasjert, så får de ting til å skje. Enten det gjelder klima, black lives matter eller andre saker, har de en utrolig kraft som får det til å rase over hele verden. Og da tenker jeg at hvis kristne og unge i dag blir smittet av misjonsbrannen, vil det rase innover landet vårt. Når Guds hjerte blir vårt hjerte, kommer vekkelsen. Det er min nød, og min brann.

-Oppdraget fortsetter, men metodene kan forandre seg. Det meste er et trossteg, men jeg er klar til å gå på vannet!

Les også: Historisk kveld da Rune Edvardsen utpekte sin etterfølger

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter