Disippelgjøring av arabere

– Nå er vår største utfordring å disippelgjøre seerne som kontakter oss, sier lederen for Troens Bevis sin satellittkanal, Barty Shokralla.

Barty Shokralla kan se tilbake på et år som kan betegnes som usedvanlig rikt for satellittarbeidet fra Sarons Dal. Med 161 861 tilbakemeldinger fra seere i 2010 har han all grunn til å være fornøyd med resultatene. Men Barty forteller at ansvaret tynger midt opp i gleden. Hvordan skal alle disse åndelige søkerne skal kunne følges opp og disippelgjøres slik at troen får vokse?  

– Jeg ser på det litt som å plante frø. De må vannes og det må lukes så frøene slår røtter og vokser opp til levedyktige planter. Nå er den store oppgaven vår å disippelgjøre seerne som kontakter oss så de kan vokse i troen. Jeg tenker på en måte at vi er luftvåpenet som slipper evangeliet ned. Nå må vi skaffe hjelp til dem fra bakkenivå slik at de kan vokse i troen og selv bli ledere som vinner sine egne for Jesus.

Han mener også at det vi nå er vitne til i den arabiske verden av demonstrasjoner og uroligheter gjør det viktigere enn noen gang å satse på å utruste de troende.  

– Da demonstrasjonene i Egypt hadde pågått i 12 dager hadde over 1.2 million utlendinger forlatt landet. Jeg er sikker på at det også inkluderte mange utenlandske misjonærer. Det er ennå et bevis for at vi må satse ennå sterkere på å disippelgjøre de som tar imot Jesus i den arabiske verden så de klarer seg alene.  

Hjelp fra de sosiale mediene
Barty sier at i denne prosessen må vi også være smarte og gå dit folk samles, slik som de sosiale mediene på internett.

– Vi ser at vi kan bruke satellitt-TV sammen med internett for å få personlig kontakt med folk. De ser programmene våre, også henviser vi dem til rådgivere som hjelper dem over internett. Jeg ser at Gud har gitt oss noen redskap som har åpnet nye dører. Myndigheter kan stenge ned statskanaler, men ikke utenlandske satellitter. Vi ser også at det er begrenset hvor lenge myndigheter vil kutte internettforbindelsen når hele landet lider store økonomiske tap som følge av sensuren.

Nå håper han at andre menigheter og kristne vil være med å spille på lag i den enorme oppgaven det er å tilby oppfølging og veiledning kombinert med TV- program som treffer blink.

– I den arabiske verden har vi kontakt med lokale menigheter som er med på oppfølging. Ellers så ser vi også at arabisk talende kristne som har kommet til Skandinavia er en stor resurs, vi har flere frivillige som hjelper til med oppfølging. Men vi trenger også skandinaviske menigheter, organisasjoner og enkelt personer som vil gå inn som partnere og støtte oss. Garnene våre er så fulle av fangst at de revner. Nå trenger vi hjelp!

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter