Muslimer blir Jesustroende i Rwanda

Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Rwanda har den siste tiden ledet over 2000 muslimer til Jesus. I spissen står en entusiastisk kvinne som har trent opp 300 troende i hvordan de kan evangelisere muslimene i landet.

 

– Vi vet at over 2000 muslimer er blitt Jesustroende den siste tiden, forteller Venantie Uwishyaka. Hun begynte å få støtte i 2002 fra Troens Bevis, etter Aril Edvardsens  kampanje i landet i 2001. Venantie har overoppsyn over de 3 andre nasjonale misjonærene som Troens Bevis også støtter i landet.

– Jeg har trent opp mer enn 300 troende i hvordan de lærer muslimer om Jesus. Disse kvinner og menn besøker muslimene i hjemmene, organiserer seminarer og friluftsmøter rundt i landet, hvor jeg selv også kommer for å forkynne og undervise, forteller hun.

De tre andre misjonærene, David, Rachel og Michel, bruker mesteparten av tiden sin på å undervise de nye Jesustroende.

– Vi ser at det er veldig viktig å ivareta de nye Jesustroende. Ettersom vi holder ulike seminarer her og der, har vi innsett at det er særdeles mange kvinner som engasjerer seg i evangelisering blant muslimene. Grunnen til dette har vi skjønt, er at mange kvinner opplever at mannen vil skilles når de tar imot Jesus. Flerkoneri er vanlig blant muslimene her. Disse kvinnene som nå er fullstendig på egen hånd, har vist seg å bli iherdige i tjenesten for å spre evangeliet blant muslimene.

Mange har AIDS
Statistikken viser at mer en 10 prosent av de nye Jesustroende har HIV/AIDS. Michel mistet nylig en av sine elever, og Rachel opplevde at to av hennes elever mistet barna til AIDS.

– HIV-epidemien har fått store konsekvenser for folket her i Rwanda. Det er et stort og skremmende samfunnsproblem. Det er trist å måtte innse at flere av våre medarbeidere er smittet. Mange av dem kommer fra ekteskap hvor mannen har flere koner og smitten brer seg. Vi ønsker å være til støtte og hjelp for våre medarbeidere. Vi ønsker og hjelpe dem med medisiner og sunn mat slik at de kan holde seg friske så lenge som mulig, forteller Venantie.

Trener opp unge og kvinner
David var selv en muslim som ble Jesustroende.  Hans mål er å overbevise de kristne om at muslimer vil komme til Kristus dersom noen er villige til å bringe dem evangeliet. Han forkynner også evangeliet til forskjellige grupper i lunsjpausen. Dette er blitt en mer og mer vanlig møteform i Rwanda.

– Min visjon er å trene opp mange unge og kvinner. Akkurat denne gruppen er muslimene i landet også meget bevisste på å nå med Islam, derfor er dette meget viktig, forklarer Venantie.

– Jeg vil fortsatt trene opp evangelister og pastorer, men også personlig fortsette oppfølging av de muslimer som vender seg mot Kristus, overalt hvor jeg reiser.

Akkurat nå er det 6 Troens Bevis partnere som støtter og dermed kan glede seg spesielt over det flotte arbeidet til Venentia, David, Rachel og Michel i Rwanda.

Du kan også  støtte din egen misjonær og  dele gledene i deres arbeid gjennom personlige rapporter hjem i posten. Ring Troens Bevis på 38 35 75 00. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter