Helbreder og forebygger i Uganda

Gertude Mamukasa Iga er en usedvanlig dyktig kvinne med mange jern i ilden. Med bibelen i den ene hånden og brevkurset i den andre har hun sitt daglige virke i kvinnefengsler, på sykehus, i barnehjem, på skoler og små landsbyer i Uganda.

 

Med bibelen i den ene hånden og brevkurset i den andre, har bokstavelig talt tusener av innsatte, syke og foreldreløse blitt berørt av Gertudes tjeneste. I bortimot to tiår har hun jobbet sammen med Troens Bevis for å spre evangeliet blant sitt eget folk. Ved å bruke brevkurset ”Det nye liv” har hun tillatelse fra myndighetene til å virke i flere av landets institusjoner, fra skoler til fengsler.

– Den siste tiden har jeg besøkt fengsler, skoler, landsbyer og noen få menigheter. Som vanlig deler jeg de gode nyheter om Guds nåde gjennom sin sønn Jesus Kristus, forteller hun.

Forebygger Hiv/ Aids
Med mål om å introdusere mange for Guds frelsesplan har hun laget et program for barn i ungdomsskolealder som hun kaller ”Hvorfor vente?”. ”Hvorfor vente” er et Aids-program som utfordrer unge til å avstå fra sex før ekteskap og å bli trofaste etter at de blir gift.

– Et effektivt redskap i ”kampen” mot aids er å introdusere budskapet om Jesus Kristus for å forme disse unges karakter. Etter at de har gjennomgått brevkurset ”Det nye liv” blir det lett for dem å være avholdende. Dette fordi når de kommer til tro på Jesus Kristus gir Den Hellige Ånd dem veiledning og kraft til å stå imot fristelser slik at de bærer Åndens frukt som inkluderer selvkontroll. Dette setter dem i stand til å gjøre det rette, mener hun.

– Situasjonen for foreldreløse jenter er svært vanskelig. De ønsker å studere, men har ingen til å betale skolepenger for seg. På den måten kommer de bort i menn, ofte Hiv-smittede, som lover dem penger til studier.

Fengselsbesøk
Hver torsdag ettermiddag besøker Gertude kvinnefengselet i Uganda for å ha bibelstudie med fangene.

– Det er nå mange som lever et nytt liv i Jesus Kristus og som er villige til å tjene Ham, selv om de sitter i fengsel. Det er også flere tidligere fanger som er gode tjenere for Evangeliet etter at de har kommet ut, forteller hun.

Evangeliet forandrer landsbyer
Gertude forteller at hun også besøker bøndene som bor i landsbyer for å dele Guds kjærlighet med dem. Sammen med den lokale menigheten holdt de nylig en kampanje i tre dager og viste evangeliske filmer hver kveld.

– En rådgiversjef, som representerte myndighetene i en av landsbyene vi har besøkt, har nettopp gitt sitt liv til Jesus. Han har sett hva Jesus gjør for folket gjennom mitt arbeidet og sier ”du har gjort en forskjell for denne landsbyen og jeg er sikker på at livet til landsbyfolket aldri blir det samme igjen”.

– Landsbyen var tidligere veldig umoralsk, og mange hadde flere koner. Barn helt nede i sjuårsalderen ble giftet bort.12-åringer fikk barn og mange ble alkoholikere og voldtekts-forbrytere. Hele samfunnet trengte å bli ”helbredet”, det var blitt helt fordervet. Jeg delte Evangeliet og mange ble berørt av Ordet, de gråt og omvendte seg fra sine synder. Det er sant det som står i Paulus’ brev til Romerne 1:16 ” Ordet er Guds kraft til frelse for enhver som tror”.

Muslimsk kvinne helbredet
– En annen dag besøkte vi sykehuset i hovedstaden i Uganda. Der fant vi en muslimsk dame som hadde store smerter i magen. Hun lå og ventet på en operasjon. Vi delte Guds Ord med henne og vitnet om hvordan Jesus hadde makt til å helbrede alle sykdommer, også hennes. Hun trodde budskapet og aksepterte å bli bedt for i Jesu Navn. Da vi var i ferd med å avslutte bønnen kom en illeluktende veske plutselig ut, og kvinnen beskrev det som om ”magen rørte på seg”. Kvinnen kjente med en gang at hun ble bedre og med stor takknemlighet og lettelse tok hun imot Jesus som sin Frelser og Herre. Dagen etter denne hendelsen ble hun sjekket av doktorer og sykepleiere og de var alle veldig overgitt over hvilken kraft det er i Jesus Kristus. Operasjonen ble avlyst og kvinnen ble utskrevet. Legene, fire sykepleiere og seks bekjente av kvinnen, omvendte seg fra sine synder som et resultat av dette og tok også imot Jesus som sin Frelser og Herre.

Gertrud er en av bortimot 700 nasjonale misjonærer som får støtte fra Troens Bevis. Dersom du kunne tenke deg å ha din egen ”utsending” til verdens utstøtte og unådde, kan du kontakte Troens Bevis på 38 35 75 00. Troens Bevis har en liste over nasjonale i flere land som er klare til å i gang men venter på støtte.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter