Ingen Utelatt: Omsorgsbyen i Uganda innflytningsklar

De første barna med foresatte flytter inn i det nye omsorgssenteret i Uganda i januar.


Nå i januar kan de første 15 barna med funksjonsnedsettelse sammen med noen mødre og arbeidere fra det midlertidige omsorgssenteret, flytte inn i den nye barnelandsbyen til Ingen Utelatt aksjonen i Uganda. Krf leder Olaug Bollestad kommer også fra Norge for å være med på den offisielle åpningen av senteret den 20. januar.

-Barnelandsbyen i Mpigi bygges for barn med spesielle behov. I disse dager jobber vi med ferdiggjøring av de første 42 leilighetene og det store felles sanitærbygget der det skal lages mat, vaskes klær og ferdiggjøres 36 toaletter, dusjer og stellerom, forteller Rune Edvardsen, som har ledet prosjektet.

-På utsiden legges heller og det settes opp murer. Hjertelig takk for all støtte! Totalt blir det 204 leiligheter og i tillegg til 200 plasser for barn uten noen foresatte. Leilighetene er tenkt for barn som har noen av familiemedlemmer sammen med seg. Ingenutelatt.no er stedet du kan besøke for å bidra til dette så viktige prosjektet.

Les mer om Ingen Utelatt her

Her er endel av barna som  er de første til å flytte inn på de nye senteret. Samtlige av barna kommer fra slumområdene i Uganda.  De har bodd under enkle og krevende kår uten tilstrekkelig tilsyn og støtte før de fikk plass på det midlertidige omsorgssenteret, i påvente av oppbyggingen av den nye omsorgsbyen som nå er innflyttningsklar for de første brukerne. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter