Arabisk avis beskylder Miracle kanalen for Jesus vekkelsen i Marokko

Les artikkelen som stod på trykk i den muslimske avisen Al- Arabiya 19.11.06 om Jesus vekkelsen som skjer i Marokko på grunn av kristne TV kanaler, deriblant Troens Bevis sin Miracle-Channel:

 

Tv, Internett og personlige kontakter

Sinne i Marokko på grunn av det økende antall Muslimer
som konverterer til kristendommen.

-Selv om de bærer muslimske navn slik som Mohamed eller Ali, går disse kristne marokkanerne regelmessig hver søndag på religiøse samlinger på tross av tydelig mishag blant muslimer og at de kommer i søkelyset til politiet, sier Abdel Halim, koordinator for den marokkanske evangeliske kirke.

Denne 57 åringen, som kom til kristendommen for 16 år siden mens han var langt hjemmefra, gir følgende forklaring: «For at vi skal klare å komme sammen uten å tilkalle for stor oppmerksomhet av sikkerhetsgrunner, beveger vi oss som en hemmelig celle. Så snart vi er over 20 personer deler vi oss i to grupper.»

Abdel Halim, som kom tilbake til landet , er overrasket over det store antall som har konvertert.

De fleste av disse tilhører middelklassen og de arbeider i den private sektoren som ingeniører, men blant dem finnes også kunstnere, husmødre, studenter og arbeidsledige. Fra gammelt av spredte kristendommen seg i Marokko i det tredje århundre, før Islam kom til landet i det syvende århundre og ble hele kongerikets religion.

Protestantisme begynte å spre seg i landet i begynnelsen av 90 årene med ankomsten av utenlandske misjonærer til kongeriket. I dag er det 7 uavhengige kirker i Marakerch, 6 i El Dar El Beida, 5 i Robat, og 1 i El Eyoun, den største byen i den vestlige ørkenen.

Youssef (34 år) forklarer: «Tv og Internett er to effektive redskaper.» Denne forretningsmannen, som kom til kristendommen for 19 år siden sammen med sin familie, legger til at: «mange av oss ser på Islam som en sosial restriksjon, ikke som en sann tro. Vi ser til kristendommen fordi det er en religion av kjærlighet og tilgivelse.»

Han sier også at 60% konverterer til kristendommen som følge av personlige kontakter, 30% gjennom Tv og Internett, 10% gjennom misjonærer.

De tre kristne kanalene som kan bli sett i Marokko er: Al Hayat, Miracle Tv og Sat7.

Det er vanglig å prøve å ikke tiltrekke seg negativ oppmerksomhet. Derfor blir møtene holdt i private leiligheter. Abdel Halim sier: «vi må være vise fordi hele nasjonen klarer ikke å forstå at vi kan være arabere uten å være muslimer. Vår største fiende er uvitenhet.»

Disse kristne er også under trussel fra paragraf no. 220 i straffeloven der det står at alle som prøver å friste, overtale eller omvende en muslim skal fengsles fra 6 måneder og opptil 3 år.

Youssef sier at «jeg har blitt tatt til politistasjonen flere titalls ganger.» Han innrømmer at «kongeriket er mer liberalt enn andre arabiske land». Han legger til at «jeg tror kongen virkelig ønsker demokrati».

For sin del, viste Radwan Ibn Shakroun, styreleder for El Dar El Baida Sciencetists, sin hardnakkede opposisjon til de nye kristne med å si at «å konvertere fra Islam er den største synd en muslim kan begå.» Og fra muslimenes synspunkt, avviser de helt og holdent denne konverteringen som nå skjer. Hussein Dawoudy, talsmann for «The Islamic Justice og Development party» sier at «folket nekter å godta dette. (konverteringen fra Islam).»

Han poengterer videre at «så lenge dette holder seg på ett personlig nivå, er det i orden. Problemet blir når dette får sosiale konsekvenser. Hvis forkynnelse finner sted og elever og lærere kommer til skolen med ett kors på seg, er ikke dette tillatt.»

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter