Misjonskvinne av kjempeformat i eget land

I Uganda går en kvinne utrettelig på fengselsbesøk, driver holdningsskapende arbeide i skoler og hjelper dem som ingenting har. Gertrude Mamukasa Iga gjøre et fantastisk arbeide for sitt eget folk.

 

I Uganda, som i flere tiår har vært plaget av vanstyre, kriger og en forferdelig aids-epedemi, var Gertrude Mamukasa Iga i mange år ansvarlig for Troens Bevis sin brevskole.

Etter at brevskolen i Uganda ble lagt ned, har Gertrude fortsatt som innfødt misjonær. Fremdeles bruker hun brevkurset «Det nye liv», men i helt nye prosjekt som hun selv har tatt initiativ til. Hun har blant annet utviklet et skoleprogram som heter ”Underfullt og herlig skapt” der hun introduserer Guds frelsesplan for studenter.

– Ved hjelp av brevskolekurset «Det nye liv» arbeider jeg for å skape gode holdninger og god karakter hos de unge. Ved å lære dem å ha respekt for andre og fortelle dem at Gud elsker dem og har satt retningslinjer for å beskytte oss, lærer jeg dem å vente med å ha sex før ekteskapet, og når de blir gift, å være trofast mot sin ektefelle, forteller hun.

Uganda har den senere tid fått internasjonal ros for landets intense kamp mot Hiv/Aids. Dette har ført til nedgang av voksne med Aids fra 30 prosent i 1990 årene til 4,1 prosent i 2003. I denne kampen har myndighetene ønsket velkommen kristne grupper og kvinner som Gertrude som underviser om seksuell avholdenhet. Strategien har fått kritikk i vestlig media, men tallene viser at i motsetning til andre afrikanske land, der antall Hiv-smittede er på vei opp, har antall Hiv-smittede i Uganda gått betraktelig ned.

– Mange frafalne har kommet tilbake til Kristus, og når man spør skoleelevene om å komme fram hvis de vil følge Jesus, så kommer de nesten alle sammen. Som det står i ordspråkene 22:6: «Lær den unge den vei han skal gå, så viker han ikke fra den når han blir gammel». Herren gir oss en forsikring på at det de unge får nå, vil bevare dem i fremtiden, sier Gertrude.

Kvinner i fengsler blir misjonærer
– Jeg går også mye på besøk til fengsler, som er i nærområdet der jeg tjener. De som blir frelst i fengsel må fortsatt sone sin dom, men ånden deres er fri i Jesus Kristus. Det er oppmuntrende å vite at etter at vi har fullført kurset » Det nye liv» med fangene, så fortsetter de å tjene Herren som nye troende, i stedet for å være opptatt av hvor forferdelig de har det i fengselet. Og når de kommer ut av fengselet begynner de en sterk tjeneste for Herren som misjonærer, forteller hun.

– I menigheten vår har vi også en tjeneste hvor vi viser Guds kjærlighet til folk gjennom å hjelpe dem med klær og mat, og skolepenger til dem som er foreldreløse, legger Gertrude til i sin siste rapport. Hun er i dag en av omlag 800 nasjonale misjonærer i 41 land som får månedlig underhold gjennom Troens Bevis.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter