Baptist pastor har søkt ly i Betlehem

Pastor Hanna Massad som får underhold fra Troens Bevis er tvunget til å søke ly i Betlehem etter vold og trusler mot kristne i Gaza.

 

Tekst: Bente Rognmo Thakre

Rektoren ved ”Betlehem Bible College”, Bishara Awad, skriver i en e-post til Troens Bevis at Hanna Massad er nå i Betlehem sammen med familien og 7 medlemmer av menigheten hans. Bishara Awad understreker at familien fremdeles trenger støtte og underhold.

Etter at en ansatt i Bibelselskapets bokhandel i Gaza, Rami Ayyad, ble bortført og drept i oktober i fjor, har stadig flere kristne dratt fra Gaza i frykt for sine liv.
En kristen kvinne i Gaza som fikk midlertidig tillatelse til å komme ut i påsken, forteller at de gjenværende kristne er fylt av frykt og prøver å gjøre seg så usynlige som mulig, skriver Vårt Land.  Av frykt for represalier tør de kristne heller ikke å snakke om sin situasjon.

Søsteren til Rami som ble drept i oktober forteller til Vårt Land sin reporter at rundt 150 kristne har forlatt Gaza de siste par årene. Blant dem er 70 kristne som ikke dro tilbake etter å ha fått besøksvisum as Israel i julehøytiden.

Flere av de ansatte i bibelselskapet har søkt ly på Vestbredden med sine familier. Den siste tiden har de forgjeves prøvd å få ut fra Gaza enken etter den drepte bokhandleren, Pauline, som fødte parets tredje barn Sama etter drapet på ektemannen.

Menigheten flykter ut av byen
Det er et sted mellom 2000 og 3000 kristne i Gaza. De utgjør mindre enn 0,2 prosent av en befolkning på rundt 1,5 millioner mennesker.

Hanna Massad har også opplevd at hans egen menighet er blitt kraftig tappet. For ett år siden kunne det være 100 på gudstjenestene. Nå kommer bare ett titall baptister til gudstjeneste i Gaza. Rundt 25 fra menigheten har søkt tilflukt på Vestbredden. Det er Massads kone Suhad som har ledet bibelselskapets arbeid i Gaza,
som inkluderer hjelpearbeid i Gazas flyktningeleir, en kvinneklinikk med en av byens to mammografer, mikrolån og utviklingsprosjekt.

Det får derfor også stor konsekvens for den muslimske befolkningen når de kristne må forlate byen.

Hanna Massad sier at han satser på å dra tilbake til Gaza for å fortsette sin prestegjerning så snart sikkerheten er blitt bedre.
-Jeg har ett kall til å virke i Gaza, der jeg også har mitt hjerte. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter