Burkina Faso: Jesus er ikke bare en profet

Sammen med sitt team har Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad fullført en kampanje i Burkina Faso siste helgen i november. Byen Cinkance ligger i den østlige delen av Burkina Faso ved grensen til Togo og Ghana.

Dag 1:
– Det var spesielt å ankomme byen og bli møtt av et tog av 200 unge mennesker som tutet og gikk i tog og delte ut flyers om kampanjen som skulle starte på kvelden, forteller Hans Martin.

– Det var med kortesje av motorsykler og en lastebil foran som spilte musikk. Det var gøy. Byen er middels stor og det har aldri vært en kampanje her før. De kristne hadde stor forventning og de gledet seg.

Første møtet var veldig bra, vi ble tatt imot av stedets pastorer, men både provins ordføreren og byens ordfører var til stede. De var muslimer, men glad for at vi ville ha kampanje i byen deres. De var oppe på talerstolen og takket oss for at vi kom. På det første møtet var det om lag 2500 mennesker som kom. Det er veldig bra til å være første kvelden og noe av det meste vi har hatt på første kvelden. Stemningen var veldig bra. De regner med at det er 95 prosent muslimer i denne byen, så de fleste på møtet var muslimer. Jeg talte et enkelt budskap om evangeliet og frelsen og om at Jesus er ikke bare en profet, men han er Messias og Guds Sønn. Det var kjemperespons på frelsesinnbydelsen og flere hundre kom fram og ville ta imot Jesus, så det var en kjempestart. Vi opplevde at en del ble helbredet og flere som ble satt i frihet og folk vitnet om det etterpå.

Burkina Faso har hatt mye trøbbel, det har vært borgerkrig og mye uro og for godt og vel et år siden var det et terrorangrep her. Men det er et åpent land for evangeliet selv om det er muslimsk og en hel del unådde.

Etter dag 2 og 3:
– Da er vi ferdig med dag 3 her i Cinkance i Burkina Faso. Det har vært fantastiske dager hvor mye har skjedd. Etter tre dager har 1223 mennesker gitt respons på frelsesinnbydelsen og gitt sitt liv til Jesus. Vi har fått navn og adresse og starter oppfølging av disse med innfødte evangelister. Her var det kanskje et par hundre kristne fra før og nå er det plutselig 1223 nyfrelste så oppfølgingen er utrolig viktig.

Det har vært mye folk på møtene og tredje kvelden var det vel rundt 4000 samlet. Stemningen har vært god og vi har opplevd utrolig mange mirakler, tegn og under. Det var flere som vitnet og i går var det blant annet to døvstumme som fikk hørsel og begynte å prate igjen. Ei blind dame begynte også å se. Det er utrolig å se hvordan Jesus gjør mirakler og at han bekrefter det Ordet man taler. Det er fantastisk spennende.

Det er en utrolig optimisme i byen her som bare er helt fantastisk. Det har vært godt å preke her og jeg har opplevd det veldig åpent. Dette er en veldig sterk muslimsk by og vi har hatt litt styr med noen imamer og sånn, men det har gått greit. Dette er en sterkere muslimsk by enn der vi har vært tidligere siden det ikke er så mange nominelle muslimer her og de fleste er tungt inne i det. Men det er fantastisk å se når lyset går inn i mørket og Jesus bare berører mennesker, det er et privilegium. Det er masse mennesker som har blitt satt i frihet og det er veldig, veldig spesielt.

Dag 4
Facebook status Hans Martin natt til søndag (kl. 01.03):

«Siste kvelden på vår kampanje er over her i Cinkanse. Det ble en festkveld over all forventning. Byen samlet seg til fest og over 8000 mennesker kom på møte i kveld for å høre evangeliet forkynt. Stemningen var til å ta og føle på. Hundrevis av mennesker søkte frem etter talen for å ta imot Jesus som sin frelser. Det søkte så mange fram at vi ikke hadde nok veiledere. Vi måtte derfor ta i bruk SMS for å få registrert flest mulig navn på de som tok imot Jesus som sin frelser.

Nå trenger vi din hjelp. Vi har åtte innfødte evangelister som er klare til å gå ut og plante menigheter i landsbyene. Rundt denne byen er det 180 landsbyer som ikke har menighet. Disse skal våre innfødte evangelister nå med evangeliet. Men de trenger økonomisk støtte.

En evangelist i Burkina Faso koster 800 kr pr mnd.

Etter de tre første dagene var det 1223 mennesker som har fylt ut at de har tatt imot Jesus for første gang. Så er det alle de som tok imot i dag, det blir om lag 2000 mennesker tilsammen.

Det er et stort behov for å plante menigheter. I dag var det også mange som kunne fortelle om at de var blitt helbredet. Jeg er så takknemlig for hva Jesus har gjort i denne byen. Men det er nå det viktige oppfølgings arbeidet begynner.

Tusen takk for all forbønn og støtte! Be om at det som er startet her skal fortsette.»

For å støtte misjonen med en gave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter