Bidro til fest i himmelen!

Det ble en livsforvandlende opplevelse for de 9 TB Ung ambassadørene fra Norge som var med Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad til Burkina Faso i mars. Her forteller tre av dem om  hva som gjorde sterkest inntrykk. Nå skal de hjem til Norge for å inspirere andre unge til misjon.

Emma Guttormsen (19) fra Filadelfia Kristiansand:
«Å være i Burkina Faso, et land med en helt annerledes kultur enn den jeg er vant til, har vært veldig spennende. Jeg opplevde og så noe nytt fra vi landet på flyplassen første dagen, til flyet lettet igjen siste dagen. Turen har gitt mye inntrykk på flere ulike måter. Jeg har fått oppleve verdens kontraster og samtidig erfart kraften i Guds ord. Det var så kult å se hvor mange som tok imot Jesus. Både store og små på kampanjene, elever på en skole, og fanger i et fengsel tok imot Jesus. Det var så sterkt å få være vitne til. Personlig har turen til Burkina Faso vært veldig trosstyrkende. Jeg har både fått se og erfare hvordan Guds ord og hans kjærlighet gir håp og glede til mennesker.»

Ett av mine høydepunkt på turen var å få være et lys for barna vi møtte. Mange av dem opplever lite kjærlighet, så det å få mulighet til å se den enkelte var veldig givende. Jeg syntes det var gøy å se hvor mye glede og latter en enkel fotball skapte. Det er urettferdig at mange av menneskene i Burkina Faso ikke har like mange muligheter som meg.

Likevel er jeg veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å være med å bety en forskjell for de jeg møtte. Det gav meg et perspektiv på hvor heldig jeg er som er født og oppvokst i en trygg kristen familie i Norge. Jeg er så glad for at jeg fikk bli med på denne turen. Jeg sitter igjen med mange fine minner og erfaringer jeg vil ta med meg resten av livet.

Burkina Faso: 800 frelst på 4 dager

To av de 9 TB Ung ambassadørene fra Norge som var med på kampanjen i Burkina Faso i mars.

 

Ella Hermine Espegard (18) fra Sørlandskirken i Arendal:

«Turen til Burkina Faso er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Jeg dro med en forventning om at vi skal kunne vise vårt ungdomsmiljø at de vi ber for, de pengene vi samler inn og det generelle arbeidet vi gjør for misjon, faktisk gjør en forskjell. Jeg kom hjem med ikke bare oppfylte forventninger, jeg har også lært så sykt mye mer!

Det jeg sitter igjen med fra denne turen er at jeg faktisk skjønner hvor store de unge er i Guds rike. Jeg husker spesielt barna i den tredje landsbyen. Når alle i landsbyen ble spurt om å rekke opp hånda hvis man ville følge Jesus var det mange voksne som løftet opp hånda, men trakk den tilbake like etter i frykt for å bli dømt. Når jeg snudde meg og så på barna som satt på bakken ved siden av meg hadde flere av de armen strekt opp så langt de kunne, helt fryktløse. Og det var først da foreldrene deres faktisk turte å gjøre det samme.
Jeg har lært at man ikke skal undervurdere et barns første steg til tro. Et barns valg kan gi motet til en hel landsby til å gjøre det samme!»

Det ble tid for de norske ungdommene til å spille fotball med lokale ungdommer. De besøkte også skoler der de fikk aktivt dele evangeliet med elevene under oppholdet i Burkina Faso.

 

Oda Sofie Tobiassen (16) fra OKS i Lillestrøm:
«Misjonsturen til Afrika er noe jeg aldri kommer til å glemme. Det har virkelig vært en lærerik tur, hvor jeg har fått mer innsikt i hva misjon er og hvordan Troens bevis jobber.

Mandag den 6. mars landet vi i hovedstaden i Burkina Faso, Ouagadougou. Det var i hovedstaden jeg fikk de første inntrykkene om at dette var et fattig land. Bare av å se på gatene hvor folk bor, kan du tydelig se at de er fattige. De har ikke et slikt hjem som du får lyst til å komme hjem til. I tillegg kom det en jente og en mor som ville selge litt frukt. De kom helt inntil bilen og vinduet. Jeg følte meg litt hjelpeløs. Vi kan jo ikke hjelpe alle.

Dag tre besøkte vi en bibelskole. De skulle være med oss til landsbyene på kampanjene. På kvelden dro vi til den første landsbyen. Alt var nytt når vi kjørte innover i landsbyen. Vi hadde aldri vært så nærme befolkningen på den måten. Det var også veldig spennende å tenke på at disse menneskene ikke hadde hørt om Jesus slik som vi kjenner han. De har jo hørt om Jesus i islam, men det er jo ikke den Jesus vi skulle fortelle dem om. Tenk at jeg har fått lov til å være en av de første til å presentere kristendommen for dem!

I den første landsbyen når vi ba alle som hadde tatt imot Jesus om å komme fram, varmet det hjertet mitt å se så mange stå i midten og rekke opp hånden for å ta imot Jesus. Han som jeg har kunnet kjenne hele livet mitt, men de ikke har hørt om før nå. I den landsbyen, slik som i de andre vi besøkte, skal det plantes en menighet. Det er utrolig kult å tenke på at det er vi som har bidratt til de første personene i menigheten! Nå har menigheten muligheten til å smitte troen videre i landsbyen. Det var fest i himmelen da de rakk opp hånden og kom fram. Takk Gud for at jeg har kunnet være med å bidra til en slik fest i himmelen!»

 

Kilde: Troens Bevis bladet april 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter