Burkina Faso: 17 nye evangelister sendes ut!

Kort tid før jul hadde Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad en kampanje i Burkina Faso. Nå skal 17 unge lokale evangelister sendes ut!

 

Hans Martin Skagestad har i flere år fokusert på misjon i Vest Afrika. Der har han hatt kampanjer og sendt ut lokale evangelister i Burkina Faso, Mali og Ghana. Etter hans siste tur til Burkina Faso i månedsskiftet november/desember, kunne han fortelle at det er tøffe tider i dette landet. Burkina Faso har nettopp opplevd sitt andre militærkupp på åtte måneder.

-I tillegg knytter landet tette vennskapsbånd til Russland, som går inn med investering og støtte til dem, noe som jo er pussig å oppleve for en nordmann i disse tider, legger Hans Martin til.

Øst i landet er det også eksepsjonelt krevende for de kristne, der ekstreme jihadister styrer.

-Der kan kristne oppleve at de enkelte steder blir nektet å kjøpe mat i butikkene, og må smugle inn mat over grensen. Vi støtter 13 evangelister i dette området, og kona til en av dem ble drept. Flere av dem har nå flyktet.

I tillegg trekker de fleste misjonsorganisasjonene seg ut av landet.

-Vi ser at de fleste misjonsorganisasjonene trekker seg ut på grunn av sikkerhetsårsaker, vi er så å si den eneste med vestlig misjonsarbeid som holder på. De lokale er veldig takknemlig for at vi står med dem, både gjennom Covid og alt det andre som er vanskelig.

Hans Martin forteller at på tross av utfordringene, føler han et personlig ansvar til å følge opp arbeidet med jevnlige besøk.

-Jeg tenker at det skulle bare mangle av vi ikke ofrer noe, når de er villige til å ofre livet sitt for misjon. Det er de som er heltene!

1000 tok imot Jesus under kampanjen i denne landsbyen. En mor vitner og at sønnen hennes ble helbredet etter forbønn under kveldsmøtet.

 

Denne gangen var Hans Martin med på en kampanje ute i en liten landsby der 1000 tok imot Jesus, og 4 menigheter nå blir plantet.

-Men det som er spesielt er at fra denne landsbyen skal vi sende ut 17 nye unge evangelister i 20-40 årene. I Afrika er dette veldig ungt, legger han til og ler.

-De skal bare gjøre seg ferdig på bibelskolen med pastortrening, så er de klare til å dra.

Han forklarer at planen er å arrangere 17 kampanjer på 17 forskjellige steder, slik at det kan plantes en ny menighet med de som kommer til tro.

-Da har de 17 evangelistene på hvert sitt sted noe å bygge videre på. Dette er pionerarbeid og veldig spennende å følge med på. De første 6 evangelistene begynner nå i mars, så vær gjerne med å be for dem.

Kilde:  Troens Bevis bladet februar, 2023

 Bli inspirert og få ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon og gi mennesker nytt håp for sine liv

Hans Martin Skagestad var med og talte i en lokal kirke søndag formiddag under kampanjen. Fire nye menigheter ble plantet som følge av kampanjen.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter