Hvordan vende det andre kinnet til

I en kronikk i Troens Bevis bladet for desember skriver Rune Edvardsen om hvordan vi kan takle skuffelser.

Hva gjør vi med skuffelser? I kristent arbeid opplever vi dessverre at folk vi stolte på, jobbet med og satset på, er ufullkomne. Det samme skjer innenfor bistandsarbeid i totalitære og fattige samfunn. Har nettopp opplevd en slik situasjon i mitt arbeid. Et av mine hjertebarn lider.

Hvordan fokuserer vi da? Med en «krigsånd», der en slår hardt tilbake og ødelegger tjenester og personer ved ikke å vende det andre kinnet til? Det er ordninger i Guds ord for dette ved å tale til rette og løse gjennom omvendelse og tilgivelse. Klarer en ikke å løse konflikter, ser vi i Skriften at flere bibelske personligheter skilte lag. De fleste fortsatte i andre sammenhenger. Kjærlighet og forsoning er det største budskap i Bibelen. Å møte ondt med godt. Da får en heller bære skuffelsene og legge byrdene på Gud. Vi lærer hele livet.

Mange bærer på skuffelser etter å ha opplevd ting i våre sammenhenger. Men vi må videre. Det er alltid noen uskyldige som lider mest etter våre feiltrinn. Det er dem en må fokusere på. I det store og hele er vi alle tilgitt en gang for alle av Han som så oss da vi var fortapte. Han slutter aldri å elske, selv de vi opplever som onde.

Min far sa alltid til meg: «Rune, så lenge vi jobber med mennesker blir vi skuffet, men vi har sikkert skuffet noen selv også.» Han brukte bildet med potetsekken som er vanskelig å bære da den har ingen gode fester å holde i. Men når en hver kveld tømmer sekken og potetene – eller rettere sagt problemene tømmes ut, da er den håndterbar og lett. Den kan til og med brettes sammen og plasseres hvor en vil og brukes igjen og igjen.

Sitter du skuffet et sted. Husk det er en som du er livets helt for. Du var verdig alt for den eneste uskyldige i Himmel og på jord. Han kjemper for deg og tok alle verdens problemer på seg og skapte Himmelen og evigheten for deg. Vi er alle likeverdige hos HAM!

Få nyheter i posten!

Bestille vårt misjonsmagasin gratis i posten!

{chronoforms}magasiner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter