Troen blir ekte vare i Kina

Kina står i en av de største vekkelsene noensinne. Men Kina er også ett av de land med sterkest forfølgelse av kristne. Vår kinesiske feltleder forteller hva det er som gjør Kina så unikt og befolkningen så sultne på evangeliet.


-Kina har en enorm befolkning og et enormt potensiale, sier vår kinesiske feltleder. I dag overser han 93 av Troens Bevis sine innfødte evangelister i Kina.

Hans foreldre kommer opprinnelig fra Kina, men måtte flykte til et annet asiatisk land under regimet til Mao. Derfra driver han nå en utstrakt misjonstjeneste.

-Det er et potensiale til både det som er godt og det som er farlig i dette enorme landet. Det er drivkraften i kallet mitt. Å være med og bygge et kristent fundament i Kina.  Jeg og min kone og våre evangelister er kalt til å nå de unådde der.

-Vi vil gi dem et håp, som er evig.

-Andre land i denne regionen ser til Kina for ledelse og eksempel. Derfor tror jeg at det vi nå gjør i Kina vil ha store konsekvenser langt utover Kinas grenser.

https://troensbevis.no/nyheter/103444-kinesisk-evangelist-jesus-er-med-oss/

Hva tror du er årsaken til den store vekkelsen i Kina, hvorfor er folk så åpne for evangeliet i dette landet?
-Folk er allerede under press i dette landet. Alle er under press. Mange er desperate. De har det ikke bra.

-Det er en stor hunger i deres ånd og hjerte. Så på tross av all forfølgelse og avisning som de kristne opplever, står de en stor vekkelse på innsiden.

Hva tenker du det er som gjør de kristne i dette landet så utholdende?
-Dess mer forfølgelse du har, dess mer oppriktig tro og oppriktig vekkelse finner sted. Millioner her opplever denne type tro og vekkelse.
Det er ekte vare. Det koster.

-Også er jo kinesere også kjent for å stå på og å jobbe hardt. Starter de opp et forretningsforetak, står de skikkelig på, og lykkes ofte. Og det samme gjelder når de blir kristne. Da gir de alt.

Så de føler at kristendommen gir dem noe som kommunismen  mangler?
-Evangeliet setter dem fri fra undertrykkelse, fra åndelig undertrykkelse. Kommunismen har aldri satt dem fri, den har holdt folk i lenker.
De er fratatt mange valg som andre tar for gitt. Staten bestemmer. Det er et system som ikke virker og ødelegger folks helse og selvbilde.

Du sier at du tror at Kina er evangeliets dør til resten av Asia. Kan du forklare dette?
-Døren er fremdeles lukket. Myndighetene er veldig bekymret for at kinesiske kristne vil komme i kontakt med kristne utenfra.

-Men på samme tid har Gud gitt oss tålmodighet og visdom til å nå ut til unådde gjennom disippelgjøring. Så vi jobber med å trene opp folk fra forskjellige unådde stammer, så de kan nå sine egne.

-Hver uke er det minst 1000 som blir vunnet gjennom vår tjeneste i landet. Og vi er jo ikke de eneste som virker i Kina. Gud gjør noe enormt i landet vårt, og vi vil se i enda større grad at evangeliet brer seg innenfra og ut. Evangeliet smitter allerede over grensene.

https://troensbevis.no/nyheter/103368-vi-ma-aldri-gi-opp/

Støtt misjon med en gave i dag.

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2020.

Les inspirende hsitorier og siste nytt fra misjonsfronten.
Få et uforpliktenede og gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

 

 

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter