«Vi må aldri gi opp»

-Vær så snill å aldri glem oss, sier Daniel, en av Troens Bevis sine kinesiske evangelister. Han fikk sitt livs  overraskelse da han for første gang var ute av Kina og fikk delta på en samling for våre arbeidere i Asia.  -Myndighetene forteller oss at vi er glemt, men jeg ser nå at det ikke er sant.

 

Dette er første gang du er ute av Kina. Hva overrasket deg mest da du kom til denne samlingen?
-Jeg har følt meg så velsignet for jeg har aldri visst at det har vært så sterke kristne på utsiden av landet vårt. Myndighetene våre forteller oss at kristendommen holder på å dø ut, og at vi i Kina er så dumme, for de sier vi er de eneste kristne som er igjen. Nå ser jeg og hører at dette ikke stemmer! Hver person som kom til denne samlingen har fantastiske nyheter og planer fra sine områder. Jeg er blitt så oppmuntret. Hjertet mitt er fylt av glede og fred. Når jeg kommer hjem igjen vil jeg ha en enda større visjon om å nå ut til enda flere unådde i mitt land!

Hvordan kom du til tro på Gud?
-Jeg hadde aldri hørt evangeliet eller om Jesus. Men da jeg ble invitert med på ett møte og fikk høre evangeliet, kjente jeg at ja, dette er sant, dette vil jeg ha. Guds kjærlighet har totalt forandret mitt liv.
Det førte til at jeg ville bruke livet mitt til å tjene Herren. Da bestemte jeg meg for å følge Jesus, ikke bare å tro og å stole på han. Men å gi hele mitt liv til Jesus og tjene han resten av livet.

Vi vet at dere kan betale en høy pris for å forkynne evangeliet i Kina. Er dere ikke redde?
-Jeg ble kjent med Jesus som døde på korset, han gav sitt liv som betaling for meg. Jeg føler meg så rørt, velsignet og beveget når jeg vet hva Jesus gjorde for meg. Nå har jeg ikke noe frykt for om jeg lever eller dør. Så lenge som jeg lever, vil jeg følge ham trofast, selv om flere fra mitt team nylig ble arrestert og fengslet. Enkelte ble drept. Selv da gir jeg ikke opp troen. Jeg vil stole på Herren og presse videre i troen.

Hva slags arbeid gjør du?
Herren har kalt meg til å dra ut for å nå unådde. Og det er det jeg fortsetter å gjøre. Så ser jeg tegn og under skje med mange mennesker. Mange blir helbredet, de som har vært plaget av onde ånder blir gjenopprettet. De blir satt fri. På grunn av disse underne er det mange som kommer til tro.

«Gud gav meg kraften og salvelsen til å prate til dem som er knust av livet, som sliter med mange ting.»

Kan du gi et par eksempler?
-Det er store landsbyer i fjellene og i dalene. Jeg er sendt for å forkynne evangeliet for dem som aldri har hørt før. Det er tøft, for det er mye forfølgelse og mange som ikke tar imot. Men Gud gav meg kraften og salvelsen til å prate til dem som er knust av livet, som sliter med mange ting. Og til dem som lever i ekstrem fattigdom. Også til dem som lider av sykdom. Så jeg drar ut og jeg ber for disse. Jeg har fått se så mange som er satt fri fra sykdom, og fra onde ånder som plager dem. For første gang fikk jeg nylig oppleve at en sjaman kom til Jesus. Han var så overrasket over at Gud kunne gjøre slike ting. Så han ville finne ut hvem Jesus var. Og deretter kom hele landsbyen hans til tro.

Hva ønsker du å si til kristne i vesten?
-Jeg vil oppmuntre de kristne i denne verden. Fortsett å omfavn troen. Jeg har personlig sett at Jesus har forandret tusener på tusener av liv. Og jeg er så velsignet over å kunne tilbe han som er Herre over alle nasjoner. Så jeg vil fortsette å dele evangeliet i mitt land, også må dere gjøre det samme. Vi må aldri gi opp, aldri slutte å stole på han og vi må følge han inntil han kommer tilbake.
Sammen med mine medarbeidere har vi vunnet 270,000 mennesker for Jesus. Og det er mange, mange flere som blir nådd av våre partnere i Kina. Vi ber om at i løpet av et par år skal vi ha vunnet 1 million sjeler for Jesus.

Når troen blir ekte var i Kina

Vær med og støtt misjonsarbeidet med en gave

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2020.

Les trosinspirerende historier og nytt fra misjonsfronten i ett flott blad hver måned.

Motta et gratis abonnement her

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter