Kina: Hadde aldri hørt om Jesus – trodde det var en som jobbet på fabrikken

De var 48 som jobbet på en fabrikk. To skilte seg ut. De ba før da la seg, når de stod opp og før de spiste. Les hva som skjedde i denne forunderlige historien.

av Wendy Wakode, IE konsulent for Troens Bevis

Evangelisten forteller:
«Jeg heter Dylan, er gift og har to barn. For å skaffe inntekt til familien, fikk jeg meg en jobb som var i en kinesisk fabrikk som lå i en liten landsby. Det var et sted borte fra hjemmet vårt, så jeg måtte oppholde meg der i jobb-periodene. Vi var 48 arbeidere som jobbet sammen der. Blant dem var det 2 kristne som overnattet på samme sted som meg. Vi tilbrakte tid sammen og ble godt kjent. De var så snille og ærlige, og utførte trofast sine arbeidsoppgaver. Jeg la merke til at begge to pleide å be før de la seg om kvelden, og de ba når de stod opp om morgenen, også før hvert måltid. Det var noe som hver dag virkelig inspirerte meg.

Etter at det var gått to måneder spurte jeg dem hvem de ba til og hvem det var som lyttet til dem. Da svarte en av dem med å spørre meg tilbake: “Ønsker du virkelig å vite hvorfor vi ber og hvem vi ber til?”

“Ja”, sa jeg.

Det var slik på fabrikken at man ikke skulle snakke om religion og/eller konvertere noen. Det var forbudt. Så, midt på natten gikk min kristne venn og jeg ut og satte oss under et tre, og der begynte han å fortelle om han som hadde skapt menneskene og hele universet. Det var så vanskelig for meg å forstå det som ble fortalt. Det var over min forstand, og jeg fikk liksom ikke tak på dette. Min kristne venn var så tålmodig, og fortsatte med å fortelle meg i tiden framover. Da det var gått omtrent 1 måned begynte jeg å forstå hvem Skaperen var. Det var slik at jeg aksepterte at det fantes en skaper av universet.

Fire måneder senere tok jeg imot Herren Jesus Kristus som min frelser! Disse to kristne vennene mine lærte meg å be, for meg selv, for familien min og for andre og annet. Så jeg begynte å be. Når jeg ba kjente jeg en fred, og en visshet om han jeg ba til var en jeg kunne stole på. Jeg begynte å be hver dag om at familien min skulle ta imot Jesus. Og jeg kjente at jeg ble fylt med glede og trygghet.

Så var det en dag at jeg kjente på meg at jeg ville dra tilbake, hjem til familien min, for å fortelle dem historien om Gud. Jeg spurte sjefen på fabrikken om å gi meg en kort permisjon for å besøke familien. Jeg fikk beskjed om at det var i orden, men at jeg ikke ville få lønn for de dagene jeg var borte. Det forstod jeg og det var jo helt greit. Da jeg kom hjem merket kona mi at jeg hadde forandret meg veldig i måten jeg var på og måten jeg snakket på. Jeg hadde blitt ny i Kristus.

Ved middagsbordet den kvelden sa hun til meg at jeg var så mild nå, i motsetning til at jeg før hadde vært så brå og skarp. Jeg fortalte kona mi at det var en som heter Jesus som hadde forandret meg. Da virket hun forvirret. Hun hadde aldri hørt om Jesus før. Hun tenkte at det var en venn av meg fra fabrikken der jeg jobbet.

Jeg kjente en veldig tydelig ledelse fra Gud på at jeg ikke skulle dra tilbake i arbeid igjen på fabrikken. Så dagen etterpå dro jeg tilbake til fabrikken for å møte sjefen min og gi ham ett oppsigelsesbrev.

I historien vår videre skjedde det slik at to måneder senere tok min kone imot Jesus Kristus, og dagen deretter tok også barna våre imot Jesus! På grunn av Guds nåde så har hele familien vår nå blitt kristne. Steget videre ble å finne et kirkefellesskap, og det fant vi. Vi kom regelmessig sammen med andre kristne og møttes til gudstjeneste.

Så var det en natt at jeg fikk en veldig spesiell drøm. Etter den drømmen den natten, så ønsket jeg å lese mer i Bibelen, og jeg dro av gårde for å kjøpe meg en Bibel. Men det var ingen som solgte Bibler. De var ikke tilgjengelige i området som vi bodde i. Jeg fant da ut at det var mange som delte på èn Bibel. Jeg fikk også låne denne Bibelen, og kunne ha den og lese i den i to timer om dagen.

KINESISK BIBEL: Evangelisten fikk tilgang på en kinesisk bibel som gikk på omgang blant flere troende. Han fikk ha den i to timer per dag.

Det var mange ting jeg las som jeg ikke forstod og jeg trengte hjelp av noen til å forstå det. Jeg bestemte meg derfor for at jeg ville studere Bibelen. På grunn av Guds nåde fikk jeg muligheten til å gå på Bibelskole i to år og studere Bibelen. Etter at jeg hadde avsluttet Bibeltreningen ble jeg ungdomspastor, og så fikk jeg kallet til å bli evangelist og kirkeplanter blant unådde folkeslag. Jeg har vært med å lede mange mennesker til Kristus, og ser daglig Guds hånd over Hans folk.

Sammen med min familie har vi bedt Gud om å forsørge oss gjennom denne tiden, slik at vi skal ha mulighet til å nå ut til så mange unådde mennesker som mulig i dette landet. Be gjerne sammen med oss om at Guds Rike skal vokse. Gud lever og Han er i sannhet Skaperen.”

Bønn for Kina:
Be gjerne for evangelistene, om enda større frimodighet, og om Guds ledelse og visdom i evangeliseringsarbeidet. I et land som Kina, som har verdens største befolkning, trengs det mange flere evangelister for at evangeliet om Jesus skal nå ut til alle de unådde menneskene som bor der. Be gjerne om at flere evangelister skal få muligheten til å gå ut i fulltidstjeneste gjennom at det er noen som ber for dem og støtter dem økonomisk.

Kilde: Troens Bevis bladet mars 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter