«Skam var min identitet før jeg traff Jesus»

-Skam var min identitet, og medisin mitt daglige brød, forteller Marie (13) fra Burkina Faso. Her kommer historien til to unge tenåringer som fikk livet sitt forandret gjennom troen på Jesus. For dem var nøkkelen Introkurset Det Nye Liv.

Nå begynner de fantastiske resultatene for 2019 å komme inn fra misjonsfronten. Det kommer en full oppdatering av resultatene i Troens Bevis bladet for april, med sterkt fokus på Kina.

Men her er en liten smakebit.

New Life School, på norsk kjent som Introkurset Det Nye Liv, fikk utrolige 152 368 nye elever i fjor.
For 86 262 av dem var det dette kurset som førte til at de tok imot Jesus som frelser.
I dag går 43 538 av dem regelmessig i kirken – og de fleste av dem er unge voksne!

-Skam var min identitet og medisin mitt daglige brød, sier Marie fra Burkina Faso.

 

Maries historie
En av dem som fikk livet forandret er ei tretten år gammel jente fra Burkina Faso. Hun forteller at hun ble født med epilepsi. Foreldrene tok henne til flere leger og sykehus for behandling, men ingenting hjalp. Så forsøkte de å få hjelp fra tradisjonelle sjamaner og lokale guder og ånder.

-Faren min brukte masse penger på å ofre til disse gudene, men ingenting hjalp.
Skam var min identitet, og medisin mitt daglige brød, forteller Marie.

-Så jeg ble bare tristere og mer lei meg. Fra 5. klasse ble synet mitt så dårlig at jeg trengte veldig sterke briller for å skrive eller lese. Jeg tenkte aldri at det var noen som var glad i meg eller som kunne hjelpe meg.

En dag så Marie at en venn på skolen satt og leste Introkurset Det Nye Liv.

-Da jeg gikk bort, kommenterte han innholdet. Det virket så interessant. Jeg ville gjerne få mitt eget Introkurs, og han fortalte meg hvor jeg kunne finne kontoret til New Life skolen. Da jeg hadde lest ferdig kurset, forstod jeg for første gang at det var noen som elsket meg og som kunne sette meg fri fra lidelsene mine.

I mai i 2019 inviterte hun Jesus inn i livet sitt etter å ha lest kurset. Men da hun kom hjem og fortalte det til foreldrene sine, bare lo de av henne.

En søndag fortalte Marie pastoren om sin situasjon. Da la han hendene sine på henne og sammen ba de for helbredelse.

-Og Jesus gjorde et stort under for meg! Nå har jeg ikke lenger epilepsi, og jeg kan lese skolebøkene mine uten briller. Foreldrene mine ble så overrasket at de tok også imot troen på Jesus. Skam var min identitet før jeg traff Jesus. Nå føler jeg ikke skam lenger, og jeg er blitt helt frisk.

Last ned appen og ta Introkurset på norsk

-Jeg er så glad for at jeg fikk Introkurset så jeg kunne lære hvem den sanne Gud er, sier Oumarou (14).

 

Oumarous historie
Oumarou er 14 år gammel og født inn i muslimsk familie. Han forteller at da han gikk på barneskolen, fikk han høre om Jesus.

-Men for meg var Jesus kun for de kristne, og Muhammed for muslimene. Også sa faren min også at Jesus kunne ikke være Guds sønn, eller verdens frelser.

Derfor la Oumarou bort alle tanker om Jesus. Men en dag på ungdomsskolen fikk de besøk av en evangelist som delte ut Introkurset Det Nye Liv for de som ønsket å ta imot.

Oumarou tok med seg ett eksemplar og tenkte at der kunne han finne noe stoff som han kunne bruke til å gjøre narr av de kristne.

-Men da jeg begynte å lese det, skjedde det noe i hjertet mitt. Ordene var veldig interessante! Så da jeg reiste hjem på ferie, gjemte jeg boken med Introkurset på rommet mitt og leste det i hemmelighet. Jeg skjønte at jeg trengte å bli frelst.

Da han dro tilbake til skolen etter ferien, tok han kontakt med evangelisten som han hadde fått kurset fra.

-Jeg fortalte han at jeg ville bekjenne mine synder og ta imot Jesus, og han ba for meg.

Fra den dagen begynte Oumarou å leve et liv i tro på Jesus. Men han kunne ikke gå på møter eller bekjenne sin tro for andre av frykt for hva foreldrene hans ville si.

-Jeg spurte Introkurs læreren, og han rådet meg til å be for foreldrene mine, så de også ville bli frelst, og vi ba for dem.

En måned senere fikk foreldrene til Oumarou besøk av en evangelist fra New Life skolen. Begge foreldrene ble frelst og hele familien kom til tro.

-Vi har nå felleskap med andre troende og går regelmessig i kirken. Jeg er så glad for at jeg fikk Introkurset så jeg kunne lære hvem den sanne Gud er. I desember ble foreldrene mine døpt, og jeg og mine yngre brødre skal også snart døpes.

 

Daglig får Introkurset 417 nye lever. Over 7 millioner har nå tatt dette kurset på verndensbasis! Idag har vi  8 New Life kontorer  i 7 land som følger opp elevene som tar kurset. Marie og Oumrarous blant personene som som har fått høre evangeliet som følge av støtten fra våre partnere. 

 Du kan være  med og gi  andre en anledning til å få høre evangeliet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter