Ateisten som fikk troen i gave på ett minutt

– Under et skikkelig smell på jobben en dag fikk jeg troen i gave på under ett minutt, sier Brynjulf Greiner.  

Brynjulf Greiner er en av dem som gjerne står ekstra tidlig opp for å være med på Bønneskolen i Sarons Dal under Sommerstevnet. Han er en av Stevneheltene som steker vafler i vaffelbua til gjestene på Sommerstevnet. Til daglig jobber han som flymekanikerlærer i Stavanger.

– Men du vet, jeg har ikke alltid vært frelst, sier han på nordnorsk. Han forteller at på kontoret på skolen var de to ateister og en kristen person som jobbet sammen.

– Den andre ateisten på kontoret og jeg pratet bare tull og tøys hele dagen, og med mine nordnorske kraftsalver gikk det nok litt hardt utover min kristne kollega, som også var min overordnede, forteller Brynjulf.

Det viste seg at hans kristne kollega hadde bedt til Gud i ett år og sagt at enten fjerner du meg eller Brynjulf eller så frelser du han, for dette klarer jeg ikke, forteller Brynjulf.

Så en dag rett før de skulle gå inn til timen detter det plutselig ut av Brynjulf til hans ateist kollega; ”Hva skal vi gjøre med de kristne? Noen får se Jesus og andre få ikke se Jesus.” I ettertid skjønner han ikke hvor den setningen kom fra.
Men da kommer det rolig og saklig fra hans overordnede, ”Men Brynjulf, jeg har sett Jesus.”

– Og da bare smalt det. Da åpnet himmelen seg på under ett sekund og kom ned i hodet på meg, alt falt på plass og plutselig fikk jeg en sterk tro i hjertet mitt. Det ble en fullstendig overbevisning om at evangeliet var sant, forteller Brynjulf.
Han forteller at i månedene som fulgte gikk han gjennom en periode med ”ommøblering i hodet” som han selv sier.

– Min kristne sjef ble nå min læremester og jeg fikk komme til han hver gang jeg hadde spørsmål eller noe virket forvirrende. Han ble en enorm hjelp og støtte for meg, sier Brynjulf.

– For meg var det som om jeg fikk bryllupsgave og fødselsdagsgave – alt på en gang da det smalt for meg den dagen på jobb. Det er aldri likt for alle, men det ble slikt for meg, sier Brynjulf Greiner som går i Sola Kristne Fellesskap.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter