Planetene: Skaper møtepunkter mellom himmel og jord

Planetene under Stevnet er tilbudet for barn og unge opp til 19 år med tilrettelagte aktiviteter og møter. I år var det 714 deltagere og godt over 200 frivillige som stilte opp for å hjelpe til.

Rebekka Høyer, hovedleder for Planetene, forteller at hun er kjempefornøyd med årets deltagelse selv om det har vært en utfordring å få med nok frivillige.

-Vi kunne sagt ja til enda flere barn om det hadde vært flere frivillige. Men jeg tenker at vi er fremdeles i oppstarten etter korona nedstengingene, og at det tar litt tid før alle kommer på banen igjen. Men jeg er veldig stolt av alle som stilte opp. De gjør en kjempejobb!

Klaus Espegard og familien fra Arendal har vært med som ledere for Planetene under Sommerstevnet i 14 år. I sommer var han ansvarlig for JuniorPlaneten med 109 ni- og tiåringer sammen med 20 gruppeledere og 8 i staben. Han er ikke i tvil om at Sarons Dal uken er rett plass til rett tid for dem alle.

Klaus Espegard har vært med som leder og medhjelper med familien på Planetene i 14 år.

 

Hvorfor stiller dere opp som familie år etter år?
-Det er mye jobb, men også veldig tilrettelagt. Så det er veldig lett å være medarbeider. Det å gi litt her, gir veldig mye tilbake! Vi synes det er veldig bra å få være med og gi!

Hva slags utvikling har du sett i løpet av disse 14 årene?
-Jeg tenker at den største utviklingen er tilbudet som vi gir dem. Selve dagaktivitetene med bl.a. besøk i Kongeparken og Kvinabadet, fortsetter som før. Men vi er nok enda mer bevisst på å få i gang gode samtaler om det de har fått med seg på møtene i løpet av dagene. De blir med i grupper eller stammer, noe som er spesielt bra for de som kommer alene. De får nye venner og har noen å være sammen med på kvelden. De får oppfølging i grupper, noe som gir en fin trygghet og dynamikk, også for oss som er med og formidler. Det blir en kjempeflott arena.

Se også: Zoé og Simon: Ungdom er sultne og åpne for Jesus

Det er var tydelig at kveldsamlingene på de forskjellige Planetene engasjerte de unge.

 

Hva var nytt i sommer?
-Jeg opplever at det er en enorm utvikling og satsing på selve møtene. Nytt i år er å vise dagsvideo av aktiviteter hver dag. Hensikten er at barna skal få se seg selv på skjermen. Det gjør noe med deres identitet og tilhørighet!

-Det blir gode opplevelser for barna. Vi opplever at ungene er veldig takknemlige. Stevneuken skaper virkelig møtepunkter mellom himmel og jord!

Kilde: Troens Bevis bladet for September 2022.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet

Hans Martin Skagestad delte gripende fortellinger fra misjonsturer til Afrika med KidzPlanet.

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter