Zoé og Simon: Ungdom er sultne og åpne for Jesus!

Ekteparet Zoé og Simon Kristiansen har hatt leder og pastor ansvaret for YouthPlanet under Stevnet i sommer. Det var 194 unge mellom 14 og 19 år som deltok sammen med 40 gruppeledere.

-Det har vært et veldig spesielt år, og mye er annerledes. Vi opplever blant annet at ungdom er sultne, de er åpne for evangeliet på en annen måte enn før, forteller Zoé. Hun har vært Youthpastor for fjerde år på rad, og hatt ansvar for mye av undervisningen.

– Kveldsmøtene inne i hallen for de unge har slått alle rekorder. Møtene har vart i 2,5 til 3 timer fordi ungdommene ville ikke gå! De ville være der i Guds nærvær, mange har kommet frem og ligget på kne i tilbedelse og lovsang mens de har bedt. Det har vært ett enormt sterk nærvær tre møter på rad, det har ikke vært normalen.

Zoé Kristiansen (f.v) har hatt pastor og leder ansvaret for YouthPlanet sammen med sin mann Simon Kristiansen. Rebekka Høyer-Hansen (midten) hadde hovedansvaret for hele Planet opplegget i sommer.

 

Hva tenker dere de unge søker?
-Jeg tror det er mange som bare har hørt om Gud, men som ikke har opplevd Gud. Nå opplever de at det er sant og ekte, og at det fyller noe i dem som de ikke har kjent på før. Det har vært veldig spesielt i år. Unge søker sannhet, ekthet og retning.

Men ekteparet er tydelige på at det er det gode samspillet mellom de frivillige lederne og deltagerne som setter rammen for de gode Gudsopplevelsene.
-Lederne våre har vært helt fantastiske. Vi er heldige som får spille på folk fra mange forskjellige kirker og menigheter, og som kan tre inn som lovsangsledere og i andre funksjoner, supplerer Simon.

Hva trenger ungdommer i aldersgruppen 14-19 år å høre?
-De trenger å høre evangeliet så de kan forstå hvordan de tar imot Jesus. De må forstå hva Jesus har gjort for dem, og hvordan de selv kan få del i det Jesus har gjort for dem. Også må de få høre om omvendelse og det å sette Jesus som Herre i livet sitt.

-I år har vi også fokusert på at det er mange måter å følge Jesus på. Gjennom yrket du velger, hvem du er og hva du engasjerer deg i. Ofte vil jo ikke kristne assosiere seg med hverandre. Et annet viktig budskap har vært hva Guds kultur er, og hvordan vi kan stå sammen i det samfunnet og den verden som vi lever i.

Se også: Skaper møtepunkter mellom himmel og jord

Mange av de unge ble grepet av det budskapet under møtene. Flere gikk frem til forbønn og innvielse i ettermøtene.

 

Hva tenker dere det innebærer?
-Helt konkret kan det bety å stå imot likegyldighet, og gå fra passivitet til handling, som f.eks. det å tilgi, det å tørre å løfte frem Jesus selv om det kan være skambelagt.

-En annen ting som vi ser er at vi trenger flere voksne som vil stå sammen med de unge lederne og ungdommene. Det er et sterkt ønske i dag. De unge trenger trygge og voksne støttespillere. De har gjerne gått en lengre vei i livet og kan være med og bidra som veiledere.

-Så må vi også få gi en spesiell takk til alle lederne som har vært med oss denne uken. De er med og skaper galskap og moro på aktivitetene på dagtid. Det gjør igjen at ungdommene senker skuldrene i møte med seg selv og Gud på gudstjenestene!

Rakel Ottesen, Klepp og Tomine Nøkland, Bryne. Rakel: -Jeg har vært her fast siden jeg var veldig liten. Men det er første år på YouthPlanet. Jeg har ofte tenkt at det er veldig vanskelig å følge med på taler, men i sommer er det enkelt å forstå budskapet, det har virkelig talt til meg! Det var også veldig sterkt møte torsdag kveld der vi gikk frem til forbønn og bøyde kne for Jesus. Jeg har fått mye som er bra å ta med meg når jeg begynner på skolen igjen! Tomine: –Dette er første gang jeg er her. Jeg syntes det er bra fokus på Jesus og bra opplegg med møter og aktiviteter. Jeg føler at det gjør slik at en blir trygg på sin egen tro og at det blir mulig å snakke om den til andre! Det er også bra at er det delt inn i tribes (grupper) som følger oss igjennom uken. Det gjør at vi får nye venner og har mange å snakke med!

 

F.v: Oskar Bjørtomt Haug, Gjessdal, Andreas Oord, Stavanger. Med som ledere på Youth Planet.   Andreas: -Jeg var med på Planetene i oppvektsten og ble med som leder for første gang i 2018, og nå er det mitt fjerde år her. Jeg får veldig mye, og det er fint å være her med likesinnede. Jeg jobber i forsvaret oppe i Nord-Norge, og det er ikke mange kristne der oppe. Så dette betyr veldig mye for meg å få være sammen med andre kristne og hjelpe deltagerne å komme nærmere Jesus. Oskar: -Har vært her side Barneplaneten. Da jeg ble for gammel for Planetene, ble jeg med som leder! Nå er jeg student og studerer i Hamar. Men det er fint å komme tilbake her. Det er veldig bra fokus, og fint miljø å være i!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for September 2022.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter