Stevnet 2022: Viggo Klausen brenner for barn og familier

-Jeg har bare vært på sommerstevnet i Sarons Dal i «koronatiden». Jeg hadde ikke vært innom stevnet før, bare hørt en masse positivt om Sarons Dal. Nå ser jeg fram til å delta på et «normalt» sommerstevne, med masse folk, og mange spennende aktiviteter for barn og unge.

Dette sier Viggo Klausen, som sammen med Stina Johansen, skal lede aktivitetene på en av de populære planetene under årets sommerstevne. Viggo vet ikke helt hva han går til, men er både spent og forventningsfull. Han synes det blir spennende å jobbe sammen med Stina.

-Jeg skal ha mine innslag om morgenen. Prøve å få barnas oppmerksomhet. Det blir sentral bibelundervisning på barnas premisser. Årets tema er jo «Grenseløs». Dette gir svært mange muligheter, og stort rom for oppfinnsomhet og kreativitet, sier en entusiastisk Viggo, som sist sommer «bare» fikk ha møter i stevnehallen på grunn av restriksjonene.

I tillegg til engasjementet på planeten gjennom stevneuka, skal Viggo ha en promotering av «Velkommen hjem»-konseptet i Sarons Dal-hallen 10. juli, kl. 15.00.

Viggo Klausen skal være leirprest på JuniorPlaneten under Sommerstevnet. I tilegg skal han ha «Velkommen Hjem» møte i Stevnehallen for hele familien 10. juli kl. 16:00.

 

Velkommen hjem
Viggo har vært ansatt i 3 menigheter gjennom de siste 30 årene. Dette er Arna Misjonsmenighet utenfor Bergen, Askim frie misjonsmenighet, og til sist Kristiansand Misjonskirke Salem. Hans hovedfokus har hele tiden vært evangeliet til barn og familier.

-Ja, de siste 30 årene har jeg hatt kombinerte stillinger, ca. halv stilling tilknyttet menigheter, og ca. halv stilling som omreisende evangelist. I kirkene har jeg vært ganske mye engasjert i «Misjonskirken UNG», som er en selvstendig barne- og ungdomsorganisasjon med i underkant av 6000 medlemmer og for tiden 219 lokallag i Norge. Organisasjonen er en støttespiller for de lokale misjonskirkenes barne- og ungdomsarbeid, med særlig fokus på lederutvikling.

-Høsten 2021 sa jeg opp stillingen i Misjonskirken UNG og gikk inn på heltid som frilanse evangelist med fokus på barn og familier. Nå er jeg daglig leder i «Velkommen hjem» (se velkommenhjem.org), og reiser fra sted til sted med dette spennende konseptet. Hvis mulig går gjerne flere lokale menigheter sammen om arrangementet, framholder Viggo.

-Jeg har med telt og blir gjerne en ukes tid på stedet. Vi har hoppeslott, bruskasseklatring og mye annet spennende. I teltet har vi kafé og sofagruppe, samt en stor scene med en stor skjerm. Vi forsøker å gjøre det sosialt, hyggelig og avslappet, mens vi kjører kreative familieforestillinger hvor vi formidler evangeliet på ulike kreative måter.

-Familieforestillingene, som vi arrangerer i teltet, har som hovedmål og samle familier som til vanlig ikke er i kirka, eller får høre om Jesus kirkefremmede. Vi vil utfordre disse til å ønske Jesus velkommen hjem i sine hjem, sier Viggo.

Støttespiller for menighetene
På familiemøtet i Sarons Dal kan folk se hvordan en familieforestilling i Velkommen Hjem-konseptet ser ut, fortsetter Viggo, som håper å få kontakt med noen stevnedeltakere, som kan tenke seg å arrangere Velkommen Hjem på sitt hjemsted.

-Jeg arrangerer gjerne Velkommen Hjem i samarbeid med lokale menigheter. Dette er ikke tradisjonelle teltmøter eller vekkelsesmøter. Det er familieforestillinger med små teaterstykker fra Jesus-historiene i Det nye testamentet, lek, gøy og moro, fortellinger fra vanlig familieliv der Jesus har blitt invitert og bor i hjemmet.

-Ellers forkynner jeg Guds ord slik jeg pleier å gjøre i kirkene jeg besøker. Viggo vil fortsette med å reise rundt å besøke menigheter, stevner, leirer og seminarer slik han har gjort ut fra Misjonskirken UNG.
Det er bare å ta kontakt på [email protected] for bestilling.

Visjonen
På sin hjemmeside velkommenhjem.org presenterer Viggo konseptet Velkommen Hjem slik:
«Tro på hjemmebane har lenge vært et viktig tema internt i de ulike kirkesamfunnene. Målet er å oppmuntre og utruste foreldre, besteforeldre og andre voksne kristne, som har barn og unge i livet sitt, til å dele tro i hverdagen og til å veilede sine egne barn og unge til en nær relasjon med Jesus. Den lokale menighet er hjemmets beste partner for å nå dette målet.

Men hva med familier i Norge som ikke er aktive i en lokal menighet eller som ikke tenker at en relasjon til Jesus er aktuelt eller som ikke tenker på Jesus i det hele tatt? Visjonen til Velkommen Hjem ble født på bakgrunn av dette spørsmålet. Vi ønsket å skape et fint og avslappet møtepunkt mellom lokale kristne i bygder og byer i Norge og barnefamilier som ikke tenker så mye på Jesus.

Vi ønsket å skape en spennende opplevelse der Jesus blir presentert via bibelhistoriefortelling med en klar appell om å invitere Jesus med seg hjem. Vi modellerer også hvordan det rent praktisk kan se ut hvis Jesus får bo hjemme hos oss – og det på en kreativ og inspirerende måte».

Kilde: Troens  Bevis bladet for mai, 2022.

Se alt om Sommerstevnet

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter