Menighetsvekst etter musikkfestival

En menighet i Warangal i India, har vokst til over 2000 medlemmer etter musikkfestival i byen i 2003. Ti år senere besøkte vi menigheten.

I 2003 holdt Rune Edvardsen sin tredje musikkfestival i India. Denne fant sted i byen Warangal, som ligger i delstaten Andra Pradesh. Warangal er den fjerde største byen i delstaten med en befolkning på nærmere over 1,3 millioner mennesker. Flere år før musikkfestivalen i Warangal hadde Troens Bevis sin samarbeidspartner, Biskop Ernest Komanapalli startet en menighet i byen. Fra bibelskole sendte han en av sine elever for å starte menighet i byen. Sammen med sin kone begynte de å ha husmøter med noen få medlemmer. Etter Troens Bevis hadde arrangert en tre dagers musikk-kampanje i 2003, begynte folk å strømme til menigheten.

– På den tiden da Rune Edvardsen kom til Warangal, var kirken vår veldig liten. Gud velsignet oss. Etter musikkfestivalen begynte kirken vår å vokse. Mange av de nye medlemmene var svært unge.

Pastorsønnen var bare ungdom i den tiden, men fortsatt husker han navnet på alle bandmedlemmene som var med på reisen. Han glemmer aldri musikkfestivalen som ble et stort øyeblikk for hele byen.

– Jeg var bare 13 år da Rune Edvardsen holdt musikkfestival i Warangal. Ti år senere har jeg lært så mange ting igjennom deres arbeid. I den tiden ble jeg så imponert av bandet og lovsangen, at jeg bestemte meg for å lære å spille piano. Nå leder jeg lovsangen i menigheten vår. Slik som jeg ble oppmuntret av dem, får jeg nå være med å oppmuntre andre her i Warangal.

Nå har menigheten vokst til over 2000 medlemmer, og det er bygget et nytt og større kirkebygg for å få plass til alle medlemmene. Ikke bare det, men de har bygget i tro om at det skal være plass til mer enn 3000 mennesker i kirkelokalet, og driver et aktivt arbeid med å fylle de tomme setene.

– Vi takker Gud for all hans hjelp og støtte. Han har gitt oss kapasitet til å bygge en kirke til 3000 mennesker. Nå legger vi planer for 10 000 troende, sier pastoren som også ønsker å takke Rune Edvardsen og hans støttepartnere for alt de har gjort for byen.

Besøk fra Norge
I februar ble det gjensyn med Rune Edvardsen som kom for å forkynne på en søndagsgudstjeneste. For han var dette store forandringer som husker menighetsbygget som på den tiden var i en liten kjeller. Nå er menighetsbygget utvidet, i tillegg til at det er bygget barnehjem og skole rett ved menigheten.  

– Det er svært inspirerende å være tilbake i denne menigheten. Her har det virkelig skjedd en menighetsvekst, og det sies at folk her er svært flinke til å investere både tid og penger i menigheten. Man får virkelig pågangsmot av å se slike resultater av vårt misjonsarbeid her i India. Det funker, sa Rune etter han var ferdig å forkynne for menigheten.

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632949125328″ flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Menighetsvekst i Warangal» autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

Ønsker du å gi en gave til misjonsarbeidet eller blir fast støttepartner? Klikk her for å gi en enkeltgave eller fyll ut skjema nedenfor for å bli fast giver. Vi setter stor pris på alle gaver til vårt arbeid. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å vite mer om oss.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter