Evangelistens utslitte sko

Ramesh er materielt fattig men åndelig rik. Med kr. 500 pr. måned skal livet gå rundt for evangelistfamilien.


Ramesh er pastor og evangelist på heltid og veldig takknemlig for støtten han får fra Skandinavia, men han legger ikke skjul på at livet er utfordrende for familien på tre.

-Noen dager kan vi ikke ta oss råd til ris, men penger betyr egentlig ikke noe når vi som familie får tjene Herren. Jeg skal likevel innrømme at det er vanskelig. Nylig ble vår datter syk, uten penger til å ta henne til sykehuset. Av og til må jeg tigge penger, forteller Ramesh som tross situasjonen ofte drar på smilebåndet.

Glenn Tønnessen ute og går sammen med evangelist Ramesh tidligere iår. Det er de samme utslitte skoene som han brukte på evangeliseringskampanjen nylig.

 

TAPPER OG LYKKELIG:
En av de evangelistene som gjorde størst inntrykk på meg sist jeg var i Nepal var Ramesh (29). Han er en handlingens mann og får mye utført for Guds rikes skyld, samtidig som han virker så tapper men samtidig lykkelig tross materiell knapphet. Jeg likevel lese en bekymring på innsiden av de to klare øynene.

Ramesh har denne høsten blitt kjent for oss gjennom artikler og videoen om det unådde og utstøtte Badi-folket. Jeg treffer han tidligere i år i hans landsby Chainpur i Far Western Nepal, så fjernt og langt vest en kan komme i dette fjellande. Vi er kun 2-3 dagsmarsjer fra den tibetanske grense. Ramesh har sett flere titalls komme til tro gjennom utdeling av Introkurset «Det Nye Liv», han har ledet de fire første til tro hos Badi-folket og han har plantet tre kirker i løpet av de siste fire år.

Ramesh delte ut om lag 170 eksemplarer av Introkurset «Det Nye Liv» på evangeliseringskampanjen til seks landsbyer.

 

MANGE KOM TIL TRO:
Barnabas er stadig på evangeliseringskampanjer i fjerntliggende og lite nådde landsbyer, og på en slik tur nylig melder Barnabas meg: «Jeg er fortsatt på evangeliseringsutflukt. Vi går minimum 7 timer hver dag. Mine føtter verker men jeg er takknemlig til Gud. Jeg opplevde en stor velsignelse i landsbyen Jerra hvor 14 personer, deriblant en hel familie, tok imot Jesus. Vi starter nå opp en fellesskapsgruppe ledet av familiefaren som kom til tro. Han blir trent av en lokal pastor. Totalt på utflukten delte vi evangeliet med 244 personer i seks landsbyer og 34 tok imot Jesus».

Men det var ingen selvfølge at Ramesh skulle bli pastor og evangelist.

-Jeg ble født i en hindufamilie men tok imot troen på Jesus når min syke søster ble helbredet for omlag 10 år siden. Dette resulterte også i at hele min familie på seks kom til tro på Jesus.

Ramesh sier at han lar seg inspirere av Paulus, spesielt hvordan han plantet menigheter.

Her ber Ramesh til frelse med en hel familie og et husfellesskap blir grunnlagt på stedet.

 

UTSLITTE SKO:
Evangeliseringkampanjen, som varer i 9-10 dager, foregår på de samme utslitte skoene uten at Ramesh har økonomisk mulighet til å kjøpe nye. Menighetene som han betjener har heller ikke mulighet til å hjelpe.

-Jeg har undervist om å gi tienden, men de har nesten ikke penger. Det blir helst mat og grønnsaker jeg mottar som gaver fra dem, fortsetter Ramesh, som har en visjon om å plante en kirke i hver landsby i Far Western Nepal.

-Dette området har flest hindutempler i Nepal. Det er et område som kryr av ulike religioner og kulturer. Jeg vil også sende ut andre evangelister som jeg trener.

Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt?……..Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord. Har de ikke hørt, spør jeg så. Jo, sannelig: Deres røst har nådd ut over hele jorden, ordene dit verden ender (Rom.10.14-18).

Ordene og føttene til Ramesh når ut dit verden ender. Fordi noen valgte å sende Ramesh. Du kan sende din evangelist til dit hvor verden ender. Søk opp evangelist.no og se hvilke land og beløp du kan velge.

Ramesh skriver: Hjemme igjen med mine velsignede sko!

 

Din julegave kan bringe ut evangeliet om Jesus
Mange evangelister opplever nå en større knapphet på midler til å forsørge seg selv og sin familie.
Prisene stiger i mange land men alle må få høre det livsforvandlende evangeliet om Jesus. Ingen utelatt. Kan du hjelpe i denne situasjonen?

Gi en gave

Takk for din julegave til de unådde og minst nådde mennesker på denne jord.

Ramesh fikk lede disse to søstre til troen på Jesus.

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter