Helene Grønlund: Ble kvitt panikkangst

Under Youth Camp på Sommerstevnet i Sarons Dal i fjor, delte flere ungdommer modig om sin tro. Her forteller Helen Grønlund om hvordan hun ble helbredet for panikkangst: 

«Da jeg var 13 år, fikk jeg kyssesyke. Jeg ble frisk, men det skjedde noe med hodet mitt, med sjelen min egentlig, og jeg begynte å få psykiske plager.

Jeg kjente på angst i forskjellige former.

Jeg var redd for store folkemengder. Etter hvert ble kyssesyken en unnskyldning til å være hjemme fra skolen eller andre sosiale aktiviteter på grunn av angsten min. Jeg hadde alltid en unnskyldning slik at jeg slapp å møte den frykten som jeg hadde da jeg var ute blant andre folk.

Jeg ville ikke fortelle folk hva som var galt, for jeg klarte heller ikke å sette ord på hva det var. Men etter hvert tok jeg grep og jobbet hardt for å bli frisk. Jeg ble frisk fra alt, bortsett fra panikkangsten som møtte meg om kvelden.

Den ble jeg ikke kvitt.

Så en kveld følte jeg Gud sa til meg: «Helene du har autoritet over dette. Tal det vekk med min autoritet. Befal angsten vekk i Jesu navn.»

«Dersom det virker, kan jeg ikke tie still lenger»

Jeg skjønte at dette var noe annet, det var ikke bare tanker i hodet mitt som plaget meg. Men jeg visste at dersom jeg gjør dette og det virker, så kan jeg ikke bare leve et vanlig liv. Da vet jeg at Jesus lever i meg, og at det virker, og at dersom det virker, kan jeg ikke tie still lenger.

Jeg sa til det som plaget meg, forsvinn i Jesu navn, og på et øyeblikk var det borte. All uro, alt forsvant. Panikkangsten kom aldri tilbake.»

Planetuken under Stevnet i sommer er planlagt  fra 5.-9. juli.  Påmelding for Planetene starter 15. mars.  Hele Sommerstevnet er planlagt fra 3. juli til 18. juli. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter