Ny ungdomsevangelist i Troens Bevis

Zoé Kristiansen er nyansatt evangelist i Troens Bevis. Hun har vært med i flere år på Barneplaneten og YouthPlanet og kjenner godt til arbeidet i Troens Bevis. Nå vil hun besøke menigheter i landet og oppildne de unge til misjon.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn som barn og ungdom?
Jeg var en liten og sjenert jente som vokste opp i en kristen familie, og hadde første delen av barndommen min i Kristiansand. Vi var ett år i Pakistan som misjonærer da jeg var 10 år, før vi flyttet opp til en liten bygd på Østlandet som heter Aurskog. Der ble jeg koblet på OKS Romerikskirken, og har vært aktiv der siden jeg var 14-15 år. Etter mine foreldres skilsmisse gikk jeg gjennom en opprørsk fase, men da jeg var 16 år møtte jeg Jesus i et syn, og Han reddet meg ut fra en depresjon som holdt på å sluke meg opp. Etter det ville jeg gi alt jeg hadde for Han og fortelle andre om det livet jeg hadde oppdaget på nytt! Jeg syntes fortsatt ungdomstiden var utfordrende, og hadde et bein i hver «verden». Men Gud var trofast og reiste opp en sterk troende leder i meg. Da jeg begynte på Bibelskolen OKS etter videregående skole så fikk jeg et helt nytt grunnlag i livet å stå på, og jeg opplevde at Gud ga meg kallet jeg nå lever i og for.

Hvilket kjennskap har du til Troens Bevis Verdens Evangelisering?
Siden jeg var liten har familien vært på Sommerstevnet i Sarons Dal hver sommer, og jeg har vært medarbeider på Barneplaneten og på YouthPlanet. Etter en del år med Lykkeborg og sang på Barneplaneten så gikk jeg all-in for ungdommene på YouthPlanet og har elsket det! I tillegg var mannen min med på en kampanjetur til India i fjor som gjorde at jeg fikk mer innblikk i misjonsarbeidet til Troens Bevis.

Du er blitt ansatt som evangelist i Troens Bevis. Hva går det ut på?
For en fantastisk stillingstittel å ha! Jeg er så heldig at jeg får dele evangeliet til store og små rundt om i landet vårt. Jeg skal besøke partnermenigheter, forkynne og inspirere. I første omgang i Norge, da landet vårt er litt av en misjonsmark det også! Jeg håper å få lede mennesker til Jesus gjennom reisingen, men kjenner også på behovet for å forkynne det levende evangeliet til de kristne rundt om i menighetene også. I tillegg skal jeg lede satsningen for ungdommene, og vil få engasjert yngre i Troens Bevis sitt arbeid!

Zoé Kristiansen taler til et engasjert publikum under Youth Camp på Sommerstevnet i Sarons Dal i 2020.

 

Hvordan vinne den unge generasjonen for misjon?
Den unge generasjonen har et stort hjerte for mange saker, og jeg tror at det å koble det hjertet på Gud og på å lede mennesker til Han egentlig ikke er så vanskelig. Men det krever en haug av kjærlighet, tålmodighet og frimodighet. Unge mennesker hører mye i ord, men jeg vil vise dem Gud gjennom Den Hellige Ånds kraft. Jeg vil vise dem at Gud er levende og at Han ønsker å ha noe med dem å gjøre. Når de får smaken på det, tror jeg også at det vil vekke en lengsel i dem til å gi dette videre. Det sitter mange ungdommer rundt omkring som har et sterkt ønske om å vinne verden, men er motløse fordi de ikke vet hvordan. Her vet jeg Troens Bevis kan være et håp for dem, hvor de ser at det de investerer hos oss faktisk når ut til andre mennesker!

Hva vil du utfordre de unge på som leser dette?
Jeg vil utfordre de på å utforske sine lengsler! Har man ingen – så spør Gud om hva Han lengter etter, hva Han drømmer om. Gud elsker å drømme med oss, og det er Han som lengter mest etter at mennesker skal bli frelst. Jeg vil oppmuntre med at det er så mange måter å tjene Gud på, og at det er rom for deg! Selv om man kanskje ikke alltid føler det, eller at man er i miljøer hvor det er mest rom for en type menneske. Men Gud synes du er spennende, viktig og vil bruke deg der hvor du passer. Når du finner din plass, frigjør du også andre til å gjøre det de skal.

Er det et spesielt bibelvers som har betydd ekstra mye for deg?
To vers som har vært sentrale for meg er 2. Kor 3:5: «Ikke det at vi er dyktige i oss selv til å tenke ut noe som om det kom fra oss selv, men vår dyktighet er fra Gud,» og 1. Kor 2:4: «Og min tale og min forkynnelse var ikke med overtalende ord fra menneskelig visdom, men med Ånds og krafts bevis». Disse versene viser at det er Gud som er den som gjennomfører, og det er Han som virker gjennom meg.

Kilde: Troens Bevis bladet for januar 2021

Få et gratis abonnement på bladet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter