Bibelskoleelev Benedikte Fuhrmann (28): «Vi er alle sultne etter mer av Gud»

Benedikte var en av 6 bibelskoleelever fra OKS som var med på kampanjen i Mali. Hun har en drøm om å spre Guds godhet.

Dere var 6 elever fra OKS sin bibelskole som ble med til Mali. Hvorfor ble dere med på turen?
-På bibelskolen OKS kan man velge mellom ulike turer å dra på i mars måned. Da Hans Martin Skagestad kom og fortalte om Mali på bibelskolen i august, var det flere av oss som var interessert i å bli med. Jeg tror planen var å ha med 16 stykker, men på grunn av endringer endte de opp med å sende 6 stykker. Jeg var en av de heldige, og det tror jeg hver og enkelt av de andre tenker også. Vi er alle sultne etter mer av Gud og å se Hans rike komme, noe vi absolutt fikk oppleve i Mali.

Du har utdannelse innen mote og lederskap fra London, og har jobbet som butikksjef. Hvordan endte du opp på bibelskole?
-Da jeg jobbet som butikksjef, trivdes jeg veldig godt med det og lærte mange nye ting. Jeg er en kreativ jente, som alltid har vært glad i mote og estetikk, så en slik jobb passet meg bra. Men, underveis begynte jeg å merke at noe ”manglet” i livet. Det var noe som foregikk i det indre menneske. Jeg trodde at det var jobben som det var noe galt med, men egentlig så var det mitt indre som trengte noe. Det trengte Guds ord. Guds gjenopprettelse. Guds fred. Guds kjærlighet. Jeg hadde ikke planer om å gå på bibelskole da jeg hadde sagt opp jobben min. Men det var dit Gud ledet meg. Jeg fullførte første året i fjor og går nå på lederlinjen. Da jeg ble åndsdøpt for seks år siden, husker jeg godt at jeg ville ut å gjøre Jesu gjerninger. Ut til menneskene og spre Hans godhet. Nå, seks år senere, er jeg på en måte ”tilbake” der, og det kjennes så riktig og spesielt. Det er som en dyrebar skatt for meg. Være midt i Guds plan for mitt liv.

-Får du muligheten til å bli med på en misjonstur, vil jeg absolutt anbefale deg å gripe den, sier Benedikte. Her sammen med Hans Martin Skagestad (t.h.) og resten av bibelskoleteamet i Mali.

 

Hva overrasket deg mest under oppholdet i Mali?
-Jeg må si at de som stelte i stand kampanjen, og ledet oss inn til de små landsbyene hvor vi skulle evangelisere, er jeg virkelig imponert over. Vi fikk lov til å ta del i noe som var nøye planlagt på forhånd. Og disse menneskene var helt utrolige; pastorer, ledere og frivillige. Det gjorde det veldig enkelt for oss å komme med det vi hadde. Nettopp fordi de hadde forberedt en plass til oss. Når en da trådte inn i denne plassen, følte man seg velkommen, og mennesker var klare og åpne til å ta i mot. Ta i mot oppmuntring, bønn og viktigst av alt å ta i mot Jesus.

Hva har turen gjort med ditt syn på misjon?
-At misjon behøves. At det arbeidet misjonærer gjør er svært viktig. Det er store landområder, med mange små landsbyer, spesielt i Afrika, og her er det behov for både internasjonale, men kanskje viktigst av alt lokale innfødte evangelister. Som gir av sin tid og dedikasjon til å spre evangeliet, men som også blir værende i lokale samfunn for å vedlikeholde menigheter og disippelgjøring.

«Disse øyeblikkene vil jeg ha med meg for alltid,» sier Benedikte Fuhrmann.

 

Hva betydde mest for deg personlig under turen?
-Det må være enkeltmøtene med mennesker. Disse vakre, afrikanske menneskene. Jeg elsket da det var forbønns tid under kampanje kveldene. Det var ”my favourite time of the day”. Selv om vi ikke pratet det samme språket, så har jeg Den Hellige Ånd, og dermed vet jeg jo at Guds hjerte alltid er å møte mennesker. Så jeg visste at i det jeg går ut i den folkemengden og legger hendene mine på de menneskene som Gud leder meg til, så vil Gud møte dem. Og det gjorde Han.
Det var også tilfeller i løpet av turen hvor jeg fikk ekstra god kontakt med noen, hvor det utveksles et slags ”bånd”, fordi man har opplevd noe godt sammen. Og dette gode tror jo jeg er Gud. Noen ganger med ord, andre ganger med en klem. Disse øyeblikkene vil jeg ha med meg for alltid.

-Når vi kom til landsbyen, følte vi oss velkommen, og mennesker var klare og åpne til å ta i mot, forteller Benedikte. Her sammen med bibelskoleelev Linn Lise Hollund (t.h.).

 

Du har nå sittet i karantene i 14 dager etter reisen. Hvordan har det vært?
-Uvant, rett og slett. Men samtidig så var det litt godt å komme tilbake til stillhet og ro (i hjemmet mitt altså, fordi sånn ellers i landet var det jo ikke det). Når man har vært på en slik tur så sitter man igjen med mange inntrykk og følelser. Så jeg brukte noen dager på å bare å være, prate med Gud, skrive og tenke tilbake på alt det fantastiske som Gud lot meg oppleve i Mali. Og det vil jeg si har vært en velsignelse. Selv om karantenen nå er ferdig, oppfordres man jo til å være hjemme, jeg gleder meg derfor til denne Korona situasjonen er over.

Hva vil du si til andre som kunne ha lyst til å være med på en kampanje?
-Dra. Det mener jeg virkelig. Jeg tror det er sunt og svært lærerikt å dra på en slik tur. Jeg har i hvert fall blitt utfordret (noe jeg tror man vokser på), sett at Gud er med meg, at Jesus helbreder og venter på at mennesker skal ta i mot Han. Det er så vakkert og trosstyrkende på samme tid. Jeg tror det er sunt å oppleve Gud i et annet miljø enn hva man vanligvis gjør. Det gjør det mer fargerikt! Gud er så stor og Hans armer dekker hele jorden. Han ønsker å virke gjennom oss. Så får du den muligheten, vil jeg absolutt anbefale deg å gripe den.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2020.

Bli inspirert hver måned med nye misjonshistorier og oppmuntrende vitnesbyrd.

Motta ett gratis abonnement av Troens Bevis bladet  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter