Vi minnes vår misjonshelt i Mali: Emmanuel Dembelé

Det var med stor sorg Troens Bevis mottok beskjeden at vår feltleder i Mali, Emmanuel Dembelé, var blant de 11 personene fra Ungdom i Oppdrag som døde i den tragiske bussulykken i Tanzania lørdag 24. februar.

Følget var på vei til et masterprogram for ledere i regi av Ungdom i Oppdrag. Til sammen omkom 25 personer i kjøretøyene som var involvert i ulykken.

-I 2016 satt jeg og Emmanuel sammen og kikket på et kart over Mali for å legge en plan om hvordan vi kunne forkynne evangeliet om Jesus til unådde i bygder og byer i landet, forteller Hans Martin Skagestad, evangelist og leder i Troens Bevis.

-Siden dette møtet har Emmanuel vært feltleder for Troens Bevis. Han har vært med og plantet mange kirker og organisert 15 av mine kampanjer i Mali.

Her er Emmanuel Dembelé (t.h.) i 2016 sammen med Hans Martin Skagestad og feltleder for Burkina Faso, Samuel Yaldia.

 

Emmanuel var en samlende kirkeleder i landet og var opptatt av at kirkene skulle stå samlet om oppdraget om å dele evangeliet til de unådde. Han har også i mange år vært en viktig leder for Ungdom i Oppdrag i Mali. Hans Martin Skagestad deltok i begravelsen i Mali på vegne av Troens Bevis.

-Det ble en veldig fin minnestund for Emmanuel. Det var ca. 2000 mennesker som kom i begravelsen, sier Skagestad.
-Men kone og to barn sitter nå fortvilet igjen og bærer på et stort savn. Vær gjerne med å be for familien og det videre arbeidet i Mali.

Hans Martin Skagestad var allerede satt opp til å ha en kampanje i Mali i mars. Der kommer de til å se videre på hvem som overtar som feltleder og følger opp de 53 nasjonale evangelistene i Mali som får støtte gjennom Troens Bevis.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter