Mali: «Skikkelig forløsning» tross terrorangrep i byen

-Det ble en uventet start på reisen og dramatisk start på kampanjen i Mali i januar, forteller Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad.


Etter to nylige militærkupp og væpnede opprørs- og terrorgrupper som nå har etablert seg i store deler av Mali, har risikoen for kidnapping og voldelige angrep økt betraktelig i landet. Derfor må nå alle utlendinger fra Europa søke om innreise visa med personlig oppmøte på Malis ambassade i Berlin. Denne bestemmelsen ble iverksatt omtrent da Hans Martin skulle sette seg på flyet fra Kjevik. Det førte til en omvei via Berlin.

-Men det viste seg at det heldigvis gikk greit for meg å få visum etter en kort prat med ambassade personalet, forteller han.

-Jeg kom tirsdag kveld til Mali og skulle reise onsdag morgen ut til Fana, byen der jeg skulle ha kampanje. Men når jeg skulle gå inn i bilen og kjøre ut til byen, fikk jeg plutselig beskjed fra myndighetene om at jeg måtte bli i hovedstaden Bamako. Da hadde det akkurat vært et terrorangrep i Fana.

Kampanjen i Fana i Burkina Faso begynte en dag senere enn planlagt på grunn av et terrorangrep i samme by dagen før.

 

Som følge av terrorangrepet ble dermed første kvelden av kampanjen avlyst pga. ekstra sikkerhetstiltak.

-Jeg må presisere at angrepet var ikke rettet mot kampanjen, men mot en politi- og militærbase. Heldigvis ble terroristene stoppet og ingen ble drept, understreker han.

-Ikke for å bagatellisere, men nå begynner jeg faktisk å bli vant med at ting blir avlyst på grunn av terrortrusler i Mali og Burkina Faso, nesten slik som folk på Vestlandet blir vant til at ferjen avlyses når det blir uvær, legger den reisevante evangelisten til med et lite smil i munnviken.

Men Hans Martin, når det potensielt er så farlig, hvorfor fortsetter du å reise ned til Burkina Faso og Mali? Det er jo ikke noe som Troens Bevis forventer av deg?

-Jeg tenker slik at så lenge våre nasjonale evangelister trosser farene og går ut, er det minste jeg kan gjøre å reise ned og oppmuntre dem. De står daglig i en mye større faresone enn jeg når jeg besøker dem, for myndighetene passer på meg, men ingen beskytter evangelistene som ofte blir forfulgt. Jeg kan se hva det betyr for troen deres og felleskapet vårt at jeg kommer. Så inntil nå har det vært mulig å reise, samtidig som vi har holdt oss til det som har vært de såkalte trygge soner. Så får vi bare se hva myndighetene etter hvert bestemmer.

Omtrent 1000 deltok på dagprogammet forbarn og unge under kampanjen.

 

1000 barn og 100 pastorer
Kampanjen kunne dermed begynne på dag to med et pastor seminar for lokale kristne ledere.

– Pastor seminaret med 100 pastorer var veldig bra. Det betyr mye for dem å komme sammen og se at de ikke står alene. På selve kampanjekvelden var det flere mennesker som rakk opp hendene, men det virket som om de ikke våget å komme frem for å bli bedt for. Det kostet nok sikkert litt ekstra å ta skrittet ut av frykten for terrorangrep og fiendtlig innstilte muslimer som kanskje kunne se dem.

Hver formiddag var det også barnemøter for de barna som ikke går på skole, og det kom over 1000 barn! De fikk en 20 minutters andakt og deretter gøye aktiviteter. Og den andre kampanjekvelden ble veldig spesiell, ifølge Hans Martin.

-For å bruke et litt gammelmodig utrykk, det ble «skikkelig forløsning» for evangeliet. Da var det en stor mengde med muslimske menn som kom frem for å bli frelst! Det er det ikke ofte vi ser. Det er helst kvinner og barn som tar det steget. Men når mannen i familien tar imot troen, åpner det veien for de andre i familien, så det betyr enormt for det lokale samfunnet, forklarer han.

– I tillegg var det også mange som kom frem for å vitne om helbredelser og bønnesvar fra kvelden før.

Det ble «skikkelig forløsning» for evangeliet den siste kampanjekvelden, da bl.a. et større antall muslimske menn tok imot Jesus.

 

Tøff guttegjeng
Andre og siste kveld av det som egentlig skulle vært en tre dagers kampanje, var det også en tøff guttegjeng som fant veien opp til scenekanten for å få forbønn. Budskapet hadde tydeligvis truffet noe i hjertene på dem.

-Alle hadde samme kutt i huden på kinnet, så jeg tenker de tilhørte samme stamme. De ble alle møtt av Gud, og det var utrolig sterkt å se tårene som rant ned fra øynene deres og over kuttene i ansiktene! Det var også en imam som kom på det møtet. Da han gikk, tok han med seg Introkurset Det Nye Liv. Nå ber vi for imamen og venter bare på at han skal fylle ut og levere kurset så han kan få et diplom. Kommer en imam til tro, kan det ha stor påvirkningskraft i denne byen. Det ble en fantastisk siste kveld med et skikkelig gjennombrudd. Veldig god respons og kjempe god stemning!

Medarbeidere registrerer de nye troende for videre oppfølging.

 

Medarbeidere registrerer de nye troende for videre oppfølging.

 

Både godt voksne og barn og unge kom frem under frelsesinnbydelsen.

 

Kilde:  Troens Bevis bladet mars, 2023

 Bli inspirert og få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon og gi mennesker nytt håp for sine liv

Tags:
, ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter