God TV-serie om Aril Edvardsen

 Visjon Norge har laget en serie på tre deler om arven etter Aril Edvardsen og veien fremover med hans sønn, Rune Edvardsen.


– Det begynte i 2017 med en idé om å lage et program om Aril Edvardsen for TV-serien «Kjemper i Guds rike». Det er ikke alle som passer inn under denne paraplyen. Jeg har laget andre serier for andre igjen, men i denne har jeg inkludert personer som Kjell Halltorp, Gunnar Jeppestøl, Carl Gustav Severin og David Østby, forteller produsent Alf Henning Frestad.

Alf var selv fast gjest under Sommerstevnet på ’70-tallet med kone og barn og har god kjennskap til virksomhetene som går ut ifra Sarons Dal.

-Så begynte jeg å tenke at det går jo også an å inkludere personer som er gått bort i serien. I fjor var det 10 år siden Aril Edvardsen døde, og jeg tenkte det ville være en fin måte å markere hans liv og virke på. Jeg hadde først tenkt å gjøre et 25 minutters program med Kari Edvardsen der hun forteller fra livet med Aril. Men så skjønte jeg at her var det så mye spennende og interessant å hente at jeg ville gå videre med det. Så jeg har også to program til i serien der Rune Edvardsen forteller om kampen rundt kallet i de 10 årene som er gått, og om visjonen og kallet hans videre.

Alf Henning Frestad har lang erfaring fra både avis og TV. Etter 25 år i VG har han jobbet både for Canal+, NRK Sport, ViaSat og TV3. Han var også TV-sjef for Visjon Norge fra 2009 til 2014. De siste årene har han drevet for seg selv og jobbet mest på oppdrag med TV-reportasjer knyttet opp mot nødhjelps prosjekt i Moldova, Albania og Israel.

– Selv ble jeg faktisk ikke en personlig kristen før på 80’tallet da jeg var korrespondent for VG i London, ler han.

-Men jeg trivdes på Stevnene selv om jeg i første rekke var der som far og for min kone, som da var en veldig entusiastisk nyfrelst, humrer han.

Serien er også lagt ut på vnplay.no under «Kjemper i Guds rike».

«Arven etter Aril»:

Episode 1:  Kari Edvardsen og hennes liv med Aril .
Episode 2: Rune Edvardsen om de første årene etter Aril.
Episode 3:  Rune forteller om arbeidet i dag og veien fremover.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter