22 døve døpt i Nord-Afrikas første døvemenighet

Tobutu og 21 andre døve ble nylig døpt i havet og har kommet sammen for å danne den først kjente døvekirken i Nord-Afrika og Midtøsten. 

Krig. Det var den høyeste lyden 5 år gamle Tobutu noensinne hadde hørt.  Det var også det siste han noen gang hørte. Da eksplosjonene fra borgerkrigen kom til Tobutus landsby, krevde den livet til hans far, mor, brødre og søstre – og hans hørsel. Han gråt seg selv i søvn i flere måneder i en flyktningleir i Sudan, alene og uten å kunne kommunisere med andre.

Han lærte å stjele for å skaffe mat, og med tiden, for å mate sitt behov for stoff. Etter hvert flyttet han til Midtøsten, og underveis lærte hans seg tegnspråk.

Men det skulle gå 30 år før Tobutu lærte tegnet ”Jesus” som også skulle forandre livet hans. Kort tid etterpå lærte han tegnet for dåp. Han ville gjerne vise verden sitt nye liv i Kristus.

Tobutu og 21 andre døve ble nylig døpt i havet og har kommet sammen for å danne den først kjente døvekirken i Nord-Afrika og Midtøsten.  

Troende døve finnes også i andre land i dette området, men ingen har formet et trosfelleskap ennå, sier Doug Douglas som har jobbet med døve i denne regionen i en rekke år.

– Vi håper at vi kan trene opp døve fra flere land neste år slik at de kan plante menigheter i deres egne land, sier han. – Døve er vanligvis avstengt fra mye informasjon, så det å lære nye ting, til og med om den kristen troen, er vanligvis av interesse. Jeg har funnet en stor åpenhet blant de døve i Midtøsten og Nord-Afrika for evangeliet.

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter