Bollywood-kjendis til Sarons Dal for å lære om misjon!

Under Sommerstevnet fikk Troens Bevis et hyggelig og uventet besøk av en ung mann fra India. Gjennom oppveksten hadde han hørt om Sarons Dal som det ultimate eksempelet på verdensmisjon, og nå ville han se stedet med sine egne øyne.

– Jeg kan ikke tro mine egne øyne at nordmenn, fra verdens rikeste land, bor i campingvogn og telt med barn og hund og katt for å være med på Sommerstevnet, sier den unge indiske mannen og ler godt.

– Også camper de i regn og rett ved elven, det er ikke til å tro, fortsetter han mens han ler så han rister.

Helt på eget initiativ reiste han den lange veien fra India for å se med egne øyne misjonssenteret som han hadde hørt så mye om.

– Jeg har tatt massevis av bilder for å vise menighetene våre i Orissa hvordan dette kan gjøres. Nå har ikke indere noen unnskyldning lenger for ikke å komme på stevner, når selv europeere kan bo i campingvogn, mener han.

– Når vi inviterer til stevner har folk alltid unnskyldninger. De må jobbe, de har barn, de har en hund de må passe på, også vil de helst komme til dekket bord. Her bruker nordmenn ferien sin for å komme på Stevnet, de camper og tar med seg alt de trenger hjemmefra, og attpåtil regner det og er kaldt, dette er jo helt utrolig, og et eksempel til etterfølgelse, sier Sunny.

Ultimate eksempel
Sunny Samson Dahanga sitter i en tom benkerad i Sarons Dal Hallen og forteller at det er en venn fra Oslo som har tatt han med til Sarons Dal. Sunnys far var bibelskolerektor hos inderen Thomas Kurien.  Kurien var Aril Edvardsens gode venn og store samarbeidspartnere i India i mange år, og gjennom Kuriens virke har Sarons Dal støttet flere hundre indiske innfødte evangelister, holdt store kampanjer og predikantseminar, og medvirket til at flere tusen menigheter er blitt plantet med støtte fra Troens Bevis. Sunni forteller at gjennom hele oppveksten hans var Sarons Dal alltid løftet opp som det ultimate eksempelet på hvordan en kan drive misjon.

– Når vi hadde kampanjer, ungdomssamlinger, samlet predikanter eller underviste bibelskoleelever, ble Aril Edvardsen og hans virke alltid løftet opp som det store eksempelet for oss. Spesielt fikk vi høre om Brevkurset “Det Nye Liv” og hvordan vi kunne bruke det til å nå unådde. Derfor har jeg lenge hatt så lyst til å se Sarons Dal på nært hold, og det har derfor vært en fantastisk opplevelse for meg å være her i sommer, forteller Sunny.

Bollywood-sanger
Men det er langt fra en selvfølge at Sunny brenner for misjon. Som sanger og låtskriver fikk han gjennombrudd i Bollywood, Indias TV- og filmindustri, der han bl.a. var med i en fast TV-serie. Han hadde ikke tanke for å tjene Gud.

– Men en dag hørte jeg helt tydelig Jesus stemme si til meg: “Sunni, se på din egne berømmelse, alt du har fått gjøre og være med på. Men når jeg en dag skal spørre deg, hva har du gjort for meg, hva skal du da svare?”
Det fikk Sunni på andre tanker, og han er nå i fulltidstjeneste som pastor i et nettverk av 260 pinsemenigheter og 300 pastorer. De har sin egen radio og TV-kanal, driver menighetsplanting og et utstrakt barne-og ungdomsarbeid. Men han er fremdeles en kjent skikkelse i India og får ofte forespørsler om å opptre på offisielle arrangement og store hindu –festivaler.

– Som regel takker jeg nei og sier at nå synger jeg for Jesus, men når jeg har anledning til å synge mine egne sanger, skriver jeg alltid inn noen linjer med bibelske sannheter, slik kan jeg bruke min fortid til å vitne om Jesus, forteller han.

– Også må jeg legge til at jeg er blitt veldig inspirert av å se hvordan dere driver arbeidet for barna under Sommerstevnet! Når jeg kommer tilbake skal vi arrangere en tre dagers leir for barn i Nord-India, og nå har jeg fått mange gode tips. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter