Sarons Dal satte misjon på kartet for flyvertinnen Anita

Bibelskolen i Sarons Dal ble skrittet ut i verden for flyvertinne Anita Achong. På reiser rundt i verden hadde hun gjerne en misjonskoffert med i bagasjen.

Som flyvertinne, først for Pan Am deretter for Delta, har Anita Achong sett mye av verden. Hun har egentlig utdannelse som økonom, men hadde lyst til å oppleve mer av verden. Eventyrlysten og ung oppsøkte hun en norsk venn i Bergen.

– Han sa at mens jeg var i Norge måtte jeg besøke Sommerstevnet i Sarons Dal. Dette var sommeren i ‘79. Mens jeg var der bestemte jeg meg for å søke på bibelskolen i Sarons Dal, og der gikk jeg året 79/80, forteller Anita. Hun kommer opprinnelig fra Trinidad, men bor nå på en liten gård sammen med sin datter i Pennsylvania i USA.

– Jeg har hatt behov for litt åpent rom rundt meg siden arbeidsplassen min har vært heller trang, sier hun med et smil.

 – Jeg har hatt to geiter, Yankee og Doodle, men rett før vi reiste til Norge i sommer var det en Coyote som spiste Doodle, det var litt trist.

I sommer har Anita vært med som medhjelper under Stevnet, mens datteren Mayling var med på YouthPlanet.

Anita forteller at etter bibelskolen i Sarons Dal jobbet hun i en kristen tjeneste i Oslo i nærmere to år, før hun senere begynte å jobbe som flyvertinne.

– Jeg tror at mye av grunnen til at jeg fikk jobb som flyvertinne var at jeg snakket norsk. Derfor ble jeg også satt på Deltas ruter mellom USA og Oslo under Olympiaden i Lillehammer. I løpet av de 10 dagene var jeg hele seks ganger i Oslo, husker hun.
Men misjon og evangelisering har alltid vært en naturlig del av livet hennes. Hun forteller at hun flere ganger har tatt med seg kofferter med nødhjelp til kristne i India og spesielt mye til kirker i det tidligere Soviet Unionen gjennom flyrutene som hun fløy.

– En ting som jeg oppdaget på bibelskolen i Sarons Dal var hvor viktig det er å knytte all hjelp opp mot innfødte evangelister så de kan ta hjelpen til dem som virkelig trenger det.
Nå har livet tatt en ny vending for henne. Under en flytur over Sør-Amerika for noen måneder siden traff flyet hun jobbet på en luftlomme. Da flyet plutselig falt rett ned før det flatet ut igjen, skadet hun ryggen slik at hun ikke har vært tilbake i jobb etterpå.

– Det ser ut som om jeg har fått en permanent skade som gjør at jeg ikke kan vende tilbake til den gamle jobben min, men nå føler jeg at Gud kanskje har andre ting for meg. Nå har jeg lyst til å satse på misjonsturer, og gjerne sammen med min datter, sier Anita. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter