Dina Stiftelsen med hjelp til vulkanofre

For 2000 USD bygger Dina Stiftelsen hus for rammede av vulkanen i Magelang på øya Java. Nå kan du være med å støtte prosjektet!

Når Troens Bevis arrangerer kampanjer i Indonesia gjøres det i samarbeid med Dina Stiftelsen. På kampanjeområdene setter stiftelsen opp mobile klinikker som tilbyr gratis helsesjekk og utdeling av medisiner. Siste helgen i oktober holdt Rune Edvardsen en kampanje i Magelang på øya Java. Også da var en mobil klinikk satt opp på området. Om formiddagene var det mange som benyttet seg av helsetilbudet. Den eldre damen Partomin fikk høre om den mobile klinikk gjennom sine barnebarn. Lørdag var hun kommet for å benytte seg av tilbudet. (se bildeserie)

Helseklinikk i Surabaya og Manado
Magelang ligger mellom flere fjellkjeder og for nøyaktig et år siden sprakk fjellet Mount Merapi. 300 mistet livet og mange familier måtte evakuere. Da mennesker dro tilbake til sine hjem var det mange som fant hjemmene ruinert. Vulkanasken hadde fratatt dem alle deres eiendeler.

Rune Edvardsen utnyttet sin tur til Mangelang for å se om Dina Stiftelsen kunne gjøre noe for vulkanofrene. Fra før har Dina Stiftelsen startet to klinikker i landet. I Surabaya på øst-Java hjelper helseklinikken ofre for en pågående naturkatastrofe i området. Klinikken tilbyr også tannhelse og i september ble klinikken selvdreven. I Manado er bygningen av klinikken akkurat fullført. Her skal gratis legehjelp gis til mennesker som bor på en søppelhaug.

Bygger murhus
Flere prosjekter ble presentert for Rune under et besøk til de rammede områdene. Dina Stiftelsen ønsker nå å bidra med nye hjem til ofre av vulkanen. Hvert hus vil koste 1200 USD. Husene skal bygges i mur og kunne stå imot et nytt utbrudd dersom det skulle skje.

Vil du være med å gi vulkanofrene et nytt hjem?
Ta kontakt på telefon (+47) 38 35 75 00 eller [email protected].

Ønsker du å gi en gave eller lære mer om Dina Stiftelsen, se dinastiftelsen.noFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter