Indonesiere møter Jesus gjennom nytt oppfølgingskontor

Husker du vi skrev om Abdi, ex-jihadisten som hjalp til under Rune Edvardsens første kampanje i Indonesia i 2009? Nå underviser han nye troende gjennom Brevkurset «Det Nye Liv».

 Lederen for vårt nye oppfølgingskontor i Indonesia forteller at Abdi besøkte det nye oppfølgingskontoret til Troens Bevis i Indonesia nå i sommer. Abdi var en tidligere jihadist som var blitt kristen og som var med og hjalp til under Rune Edvardsens første konsertkampanje i Indonesia i 2009. Som jihadist hadde han vært med på å brenne kirker og å drepe kristne. Abdi tok imot Jesus pågrunn av en fattig nabo som solgte nudler på gaten. Hver dag da han kom hjem etter å ha solgt nudler hele dagen var han full av glede og ved godt mot. Det fikk Abdi til å lure på hvordan han som var så fattig kunne være så glad. Da naboen forklarte at gleden kom fra Jesus, gav Abdi livet sitt til Herren.   

Geir Egeland fra Troens Bevis og jeg besøkte hjemmet til Abdi i fjor høst, og Geir laget en video fra besøket. Nå er Abdi mentor for flere unge menn som pleide å være muslimske imamer. Han gir dem en intensiv undervisning før han sakte sender dem tilbake til sine egne bosteder der de er levende vitner for Jesus, forteller lederen for oppfølgingskontoret i Indonesia, som også er pastor.

– Nå sender vi Abdi brevkurs som han og elevene hans kan bruke, men vi må være veldig diskre fordi han er fremdeles under oppsyn av muslimske ekstremister, og det kan være en trussel for oss også, forklarer pastoren.  

Som tidligere kjent ble Abdi fengslet da han ble en kristen, og fangevokteren plaget og slo han ekstra mye. Men etter at han så hvordan Abdi oppførte seg i fengselet, tok fangevokteren selv imot Jesus. Fordi han nå var så lei seg for måten han hadde behandlet Abdi på, gav fangevokteren ett hus som han eide til Abdi da han ble løslatt. Dette huset er på en hemmelig adresse, og her skjuler Abdi muslimer som er kommet til tro på Jesus inntil de har fått undervisning og er blitt sterkere i troen.

– Dette huset besøkte Geir og jeg i fjor.  Nå holder vi på å samle inn litt penger til å bygge flere rom oppe i annen etasje fordi mange er etter hvert kommet til tro gjennom Abdis tjeneste, og de trenger ett trygt sted å være en stund på grunn av forfølgelse, forklarer pastoren.

– Abdi sa også til meg at “Brevkurset kan hjelpe mine elever å forstå den grunnleggende kunnskapen om Kristus, og hans planer for våre liv”. Dette er viktig, for det er grunnlaget for at de kan vokse i troen.
 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter