Fortalte om Jesus i araberverdenen

Under stevnet i sommer fikk forsamlingen møte Merzek og Gihan som jobber med de arabiske satellittsendingene.  Begge fortalte om araberverdenens møte med Jesus.

Det var en lydhør forsamling som fikk høre direkte fra Merzek og Gihan under møtet i Sarons Dal. Gihan jobber som Tv-produsent og er ansvarlig for mange av programmene som Miracle Channel sender på lufta. Det er spesielt de arabiske kvinnene som ligger henne på hjertet. Gjennom programmene hun lager ønsker hun å oppmuntre kvinner til å ta konkrete steg som kan forbedre livskvaliteten deres.

– Da jeg begynte for 10 år siden, ville jeg intervjue arabiske kvinner som kunne fortelle sin historie og hvordan Jesus har forandret livet deres.  Det var helt umulig å finne kvinner som ville stå frem. De er opplært til å aldri prate om seg selv, og at de ikke har noe å tilføre av åndelig verdi. Men vi begynte i det små, og på 10 år har jeg laget historiene til over 500 kvinner over hele den arabiske verden som har tatt imot Jesus, mange av dem gjennom Miracle Channel. Dette er historier som forandrer liv og formidler håp til mange av våre seere.

Lengter etter frelse
Merzek, som har ansvaret for oppfølgingen på kanalen, kunne fortelle om en hunger og desperasjon etter håp og frelse blant seere som de aldri har opplevd maken til. Responstallene er skyhøye, og i løpet av de 7 første månedene av 2010 er det kommet inn 88 930 seer henvendelser til oppfølgingskontoret. Han delte flere konkrete eksempler på seere som har fått ett sterkt møte med Jesus, men han minte også om at disse seerne trenger mye forbønn.

– Det er mange som tar imot Jesus Kristus og får et nytt liv, men mange av mine venner i den arabiske verden betaler også en høy pris. De mister kanskje jobben og blir forfulgt på forskjellig vis. Jeg har flere kristne venner som sitter i fengsel, og vi må huske på alle disse i bønn.

Ekteparet fra Saudi-Arabia
En av morsomme historiene som Merzek fortalte skjedde nå i sommer. En mann i Saudi- Arabia hadde begynt å se på Miracle Channel. Han kontaktet oppfølgingskontoret og begynte å snakke med Merzek, og han tok imot Jesus. Men han våget ikke å si noe til sin kone av frykt for hva hun ville gjøre. Det kunne like gjerne slå den andre veien og hun kunne rapportere ham til myndighetene. Men kona til denne mannen i Saudi Arabia hadde lagt merke til at mannen begynte å forandre seg. Han var blant  hyggeligere mot henne, og hun begynte å bli mistenksom.  Han pleide å se på Tv hver kveld, og da hun slo på fjernsynet etter at han var gått på jobb dagen etter, fikk hun opp samme kanal som han hadde sett på kvelden i forveien. Slik oppdaget hun at han satt og så på Miracle Channel hver kveld. Hun likte det hun så, og hun begynte også å følge med på Troens Bevis sin satellitt-kanal på dagtid.

I mellomtiden fortsatte mannen å snakke med Merzek på oppfølgingskontoret i Sverige, og han var virkelig fortvilet, for han visste ikke hvordan han skulle fortelle kona at han hadde tatt imot Jesus. Men en kveld da han var gått inn på soverommet for å be, braste kona gjennom døra og tok ham på fersken. Da brast det for henne og hun ropte ut: ”Du er blitt en kristen, jeg vet det, og det er jeg også!” Begge begynte å gråte mens de klemte hverandre og takket Gud for det som var skjedd med dem, fortalte Merzek.

Trenger forbønn
Lena og Merzek understreker at samtidig som Miracle Channel trenger godt med økonomisk støtte for å klare arbeidet, er det også viktig med forbønn.

-Det er en stor oppgave for de som vil være med å be for oss. Vi trenger virkelig å være dekket av forbønn hvert minutt på dagen, hele kanalen og alle som jobber med den. Evangeliet går ut og tusener kommer til tro på Jesus, men det skjer ikke uten kamp. Det er tøffe tak og vi kan ingenting gjøre uten Guds hjelp og beskyttelse. Mange av seerne trenger råd og hjelp i svært vanskelige situasjoner.

– Men noe som vi gjerne kunne ha litt ekstra økonomisk hjelp til er litteratur. Mange seere spør etter bibler og bøker som kan hjelpe dem. Vi sender ut det vi har, men vi trenger stadig påfyll, forteller Merzek. Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter