Hjelpesending med bibler anholdt på grensen til Libya

Team med nødhjelp og 20 000 bibler anholdt på grensen til Libya i 15 dager.

Allerede en uke etter at opptøyene i Libya var et faktum, var det en gruppe på 16 personer som klarte å krysse grensen til Libya og ta seg frem til opprørsbyen Benghazi, med stor fare for eget liv. I Benghazi ventet personer fra en undergrunnsmenighet på dem og tok i mot forsyningene og 12 000 bibler som de delte ut til trengende.

Etter den vellykkete turen bestemte teamet seg for å ta en ny tur, denne gangen med 20 000 bibler i tillegg til mat og klær. Men denne gangen ble det problemer på grensen, og hele teamet forsvant sporløst i 15 dager.

– Vi var veldig bekymret, forteller en av hovedpersonene bak sendingen som bor i Skandinavia, men ønsker å være anonym for ikke å sette andre i fare.

– Det viste seg at grensevaktene oppdaget biblene som var pakket ned i kartonger sammen med mat og klær. Hele teamet ble anholdt av politiet i Libya i 15 dager, og ingen skjønte hva som var skjedd med dem. Men teamet fremholdt at biblene skulle til en offisiell koptisk kirke i Tripoli, og som ved et mirakel ble de omsider sluppet fri og fikk lov til å forsette videre med hele forsyningen.

Lederen for oppfølgingskontoret til Troens Bevis sin arabiske TV-kanal, Miracle Channel, kan fortelle at den siste tiden er det kommet mange telefoner fra Libya der folk gråter og ber inderlig om forbønn for landet sitt. Han forteller at det samme gjelder seere som bor i Syria, Egypt og Yemen.

– Mange av våre seere fra disse landene sier at det de ønsker aller mest skal komme ut av den arabiske revolusjonen er religionsfrihet. De ser at muslimer har frihet i vesten, så nå håper de vestlige styresmakter vil arbeide for at kristne skal få frihet i de arabiske land, sier lederen for det arabiske oppfølgingskontoret.

Troens Bevis får opplyst at det er kristne arabere i Skandinavia som er med på å sponse hjelpesendingene med bibler til Libya.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter