Menighetsbarn savnet etter gisseldrama

Flere menighetsbarn i Beslan er savnet etter gisseldramaet. Foreldre leter nå fortvilet etter barna, mens de klinger seg til håpet om at de fremdeles er i live. Troens Bevis har fått inn et nødrop fra Baptistene i Beslan om å be at barna blir funnet i live.

 

Baptistmenigheten i Beslan ligger rett i nærheten av skolen der tragedien fant sted. 11 barn fra menighetsfamilier ble holdt som gisler og terrorisert av kidnapperne.

Av de 11 Baptistbarna som ble tatt som gisler, er 3 nå hjemme og 1 gutt er på sykehuset. En av kvinnene fra menigheten, Irina, klarte å rømme fra skolen med et av hennes barn, men ble vitne til at hennes 9 år gamle sønn ble skutt rett foran øynene hennes. En annen kvinne fra menigheten som også heter Irina har ennå ikke klart å finne barnet sitt.

Sergei Totiev er en menighetsplanter som er sponset av en organisasjon i Alaska. Han og kona hadde tre barn blant gislene. Deres 9 år gamle datter Anna er antatt å være død, selv om det ikke er bekreftet. Deres 12 år gamle sønn er på sykehuset med en alvorlig øye skade etter å ha blitt brukt som et levende skjold. Deres yngste barn er fremdeles savnet.

Sergei Totievs bror har 5 barn. En av døtrene, Magina, var innlagt på sykehuset en kort tid, men er nå kommet hjem. De leter fremdeles etter de 4 andre barna sine. Lederen for den russiske Baptistunionen ber spesielt om forbønn for barna til Sergei og broren som fremdeles er savnet. Det er Dzerassa på 15, Anna på 9, Larisa på 14, Luba på 12, Albina på 11 og Boris på 8 år.

Han skriver videre at situasjonen i Beslan er svært vanskelig. Det er over 400 barn som ligger på sykehusene etter terroraksjonen. Mange har store skader og er svært forbrent. Å identifisere de skadede er svært vanskelig. Mange av barna er så traumatiserte at de klarer ikke å si sine egne navn eller foreldrenes. Å identifisere de omkomne er også ekstremt vanskelig, da mange ble drept av eksplosjoner og de påfølgende brannene. Det regnes nå med at tallet på døde vil nå 500.

– Vær så snill å be for familiene som er berørt av tragedien. Be for pastorene og menighetene som prøver å hjelpe dem som har mistet ett eller flere av sine elskede barn. Be om at Herren vil gi dem visdom og stor styrke til å håndtere situasjonen og samtidig være kanaler av Jesu store kjærlighet til alle ofrene og deres pårørende.

Vi er dypt takknemlige for all forbønn og omtanke, skriver Baptistleder og pastor Yuri Sipko i sitt fortvilte nødrop til menigheter og individer etter besøket i Beslan.

Torsdag 9. september fikk vi melding om at 9 år gamle Anna er funnet omkommet ifølge Troens Bevis sin kontakt person i området, Biskop Ivan Chekhunov.

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter