Imponert over Rune

– Møtet med den sterke nøden og håpløsheten i Afrika har satt dype spor, sier Helge Flatøy, som ble imponert over Rune Edvardsens kampanje i Afrika i september.

– Jeg er utrolig imponert over måten Rune Edvardsen går fram på blant lokalbefolkningen i de landene vi besøkte, sier Helge Flatøy. Flatøy er evangelist og ungdomsarbeider i Troens Bevis, og reiste for første gang sammen med Rune Edvardsen til Afrika i september.

– Rune kommer seg inn med kirkeledere og andre toppledere i samfunnslivet overalt hvor han ferdes. Samtidig har han evne til i neste omgang å sette seg ned på gaten sammen med gatebarn og fattige tiggere. Dette imponerer meg!

Helge Flatøy har selv flere års misjonspraksis i Paraguay i Sør-Amerika, etter å ha gått på Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt. Men Afrika var langt tøffere enn noe han tidligere har opplevd.

– Det å møte mennesker som lever og bor midt oppe i en slik rå og brutal hverdag, ja, bokstavelig talt i et helvete på jord, gjorde et enormt sterkt inntrykk på meg. Hvordan kan mennesker være så syke mot hverandre? Voldtekter av kvinner og endog småbarn, rasisme og drap, forteller Helge, som ikke skjuler at nøden han var vitne til satte dype spor etter seg.

– Når vi i tillegg vet at flere vestlige land indirekte har bidratt til mye av den nøden og elendigheten som fins i disse afrikanske landene, står vi faktisk i gjeld til de som er rammet. Det er først og fremst en hjelp til å få tro på seg selv, mener han.

– Det fins enorme ressurser i landene. Folk er meget dyktige og kan skape utrolige ting, men de mangler troen på seg selv. Her har Troens Bevis allerede hjulpet mange med den innsatsen som er lagt ned i hjertet av Afrika de siste årene.

Flatøy nevner møtekampanjer med Aril og Rune Edvardsen, fire brevskolekontor, støtte til nasjonale misjonærer, Dina-senteret for jenter og Betsaida-senteret for gutter i Goma, og legger til at tusener har tatt imot Jesus som sin frelser samtidig som mange har blitt reist opp til et verdig liv.

– Det er ikke lett å snu slike samfunnsforhold i en håndvending, men det er utrolig å se hvilke virkninger evangeliet har på folk. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter