fbpx

Arafats ukjente siste dager

Dr. Robert T. Kendall fra Largo, Florida, en kollega av Aril Edvardsen, fikk for 22 år siden lagt på sitt hjerte å be for president Yasser Arafats frelse. I de senere år møtte Dr. Kendall palestinernes president flere ganger, blant annet to ganger i 2004, da Arafat var blitt syk. Her forteller Dr. Kendall om hans to siste møter med presidenten kort tid før han døde.

President Arafat gråt
17.- 21. mars var jeg på en ny tur til Israel. Turen ble offentliggjort av den palestinske pressen, fordi president Arafat inviterte meg til lunsj hos seg i Ramallah, og for å se Mel Gibsons film ”The Passion of Christ”.

Vi så filmen sammen med president Arafat og ca. 30 palestinske ministere og ledere, deriblant sjefsforhandler Dr. Saeb Erekat, som oversatte tekstingen fra engelsk til arabisk.

Dr. Erekat spurte meg etterpå om jeg la merke til at president Arafat gråt flere ganger mens han så filmen. Jeg våget ikke å se på Arafat, men jeg hadde hørt at han gråt flere ganger.

Etter at vi hadde sett hele filmen, ble jeg igjen alene med president Arafat, sammen med Dr. Erekat. Jeg understrekte for ham at Jesus virkelig døde på korset – han unnslapp ikke korsets død slik islamsk tradisjon lærer. Arafat grep mine hender, og jeg bad for ham at Den Hellige Ånd skulle gjøre filmens budskap klart for presidenten, så vi begge forstod at Jesus hadde dødd på korset for våre synder. President Arafat holdt et fast grep om mine hender. Jeg tilbrakte 3-½ time i Ramallah.

Sinte brev
Etter at det ble kjent i USA at jeg hadde møtt president Arafat, begynte jeg å få sinte brev fra kristne, med truende advarsler. Et av disse sinte brev avsluttet med: ”Må Gud være din sjel nådig!” Jeg forstår ikke hvordan slike holdninger korresponderer med Jesus og evangeliet.

Salvet med olje i Jesu navn
I september 2004, var jeg tilbake i Israel, og ble igjen invitert til president Arafat, som nå var blitt syk. (Dette skjedde bare uker før han døde den 11. november 2004).

Skulle jeg gå til Ramallah, slik som Jesus gikk inn i Jeriko til den ”lille” mannen Sakkeus, og bli kritisert av de religiøse? (Luk. 19:1-9)

President Arafat, som også var kortvokst, hadde feiret sin 75-års dag den 2. september, så jeg hadde med en spesiell engelsk-arabisk bibel til ham. Han mottok bibelen med glede, og vi samtalte sammen i ca. 1 time.

President Arafat var syk, og jeg bad ham om lov til å salve ham med olje og be for ham i Jesu Navn. Det ville han gjerne.
Jeg leste Salme 91 for presidenten før jeg salvet og bad for ham.

Jeg fortalte Arafat at Jesus er fredsfyrsten, og at Midtøsten-konflikten kan ikke løses militært – bare med fredelige midler. Jeg tror også at dersom Vestens kristne hadde bedt like mye for palestinerne og araberne, som de gjør for israelerne og jødene, kunne Midtøsten ha sett mye annerledes ut enn den gjør i dag.

Aril Edvardsen fikk for øvrig også møte Arafat ved to anledninger, der han den ene gangen også fikk anledning til å vitne om Jesus og gi ham evangeliet i en privat samtale.

Kilde: Troens Bevis for Januar, 2005. Bestill abonnement nå!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter