Bygger Håpets By

På Andamanøyene planlegger nå Troens Bevis sin lokale misjonær å bygge en ”Håpets by” for 100 familier. Byen vil også inneholde et eldrehjem og flere skoler.

 

I en fersk oppdatering som kom inn rett etter at forrige ukes rapport fra Andamanøyene var publisert på websiden, forteller Mathew Varughese nå at han og hans medhjelpere planlegger å bygge en ”Håpets By” for 100 familier som mistet hele livsgrunnlaget sitt etter at jordskjelvet og tsunami-bølgene traff øygruppen. Mathew beskriver hvor sjokkert de ble da de besøkte den første flyktningleiren bare dager etter katastrofen. De hadde kun tatt med ekstra klær, da de trodde myndighetene sørget for mat og vann.

Tryglet etter hjelp
– Først ville vi se til ofrene i Hutbay, siden det hadde vært vår første misjonsmark på øyene, og vi tok kun med oss klær fordi vi trodde de andre behovene ble fylt av myndighetene. Men slik var det ikke. Folk tryglet etter hjelp, og hvordan kunne jeg nekte dem det? Så vi begynte å hjelp dem på en kontinuerlig basis.

Kirken feid bort
Han legger til at kirken og pastorboligen de hadde bygget i Hutbay var feid helt bort av flodbølgen. Flere verdifulle artikler for menigheten gikk dermed også tapt, deriblant alt kjøkkenutstyret, PA-anlegget, musikkutstyr, en motorsykkel og en sykkel.

Planlegger hjelpen trinnvis
Men Matthew og medhjelperne hans besøker også andre flyktningeleirer, og har nå utarbeidet en 3-stegs plan for å hjelpe ofrene.
– Først gav vi dem matkorn, matolje, krydder, salt og vannholdere, matter, tepper og hygieniske artikler.

– Så håper vi å kunne gi dem symaskiner slik at de kan begynne å tjene litt selv. Vi planlegger også å gi dem gratis opplæring på PC og maskinskrivingskurs for ofrenes barn. På den måten kan de i det minste tjene til livets opphold.

– Vårt neste steg er å skaffe båter og nett til fiskerne. Disse kystfolkene mistet hele livsgrunnlaget sitt. Da jeg besøkte en fiskerkoloni på øyene og her i Port Blair, så jeg mange som sov rett på marka, de hadde ikke engang en matte å legge seg på.
Jeg fikk medlidenhet for dem og begynte å hjelpe dem med alt vi klarte å skaffe.

Ur-stamme fikk Tv
– Vi hjelper også Nicobari-stammen som ble brakt til Port Blair og bor i flyktningeleirer etter katastrofen. Vi gir dem matkorn og besøker dem jevnlig for å finne ut hva de trenger, ettersom vårt eget lager fylles opp. De spurte om de kunne få et farge-TV, og ved Guds nåde klarte vi å skaffe dem et. Denne stammen er en av 6 urbefolkningsgrupper som bor på Andaman og Nicobar-øyene. Ingen har lov til å besøke dem, men nå har vi fått en ekstraordinær anledning til å dele evangeliet med dem.

En Håpets By
– Som et stort skritt i nødhjelpsarbeidet håper vi å kunne kjøpe et stykke land der vi vil gi 100 familier bo-fasiliteter med ett rom og kjøkken. På det samme området vil vi starte et eldrehjem, og i fremtiden en skole, en sy-og skredder skole og et data-senter med computer kurs som vil gagne hele samfunnet.

Mathew legger til at alle er invitert til å delta i prosjektet og hjelpe til med gaver til ”Håpets By.”

Troens Bevis støtter flere nasjonale misjonærer i Sørøst-Asia der tsunamibølgen gjorde ubotelig skade. Nå hjelper misjonærene til med å bygge opp de ødelagte områdene samtidig som de gir trøst og hjelp til lokalbefolkningen.

Ønsker du å støtte innfødte misjonærer kan du gå i høyre marg under ”Gi en gave”. (Valg 3)Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter