Danset livets dans i Auschwitz

Ung jødisk jente danset livets dans foran inngangen til gasskammeret i Auschwitz.

 

I oktober fikk en ung israelsk jente anledning til å utrykke følelsene sine i en dans rett foran inngangen til gasskammeret i Auschwitz.

– De prøvde å drepe oss, men min dans utrykte at vi er i live, sier Deborah.

Hun er datter til en av Troens Bevis sine misjonærer i Israel, Avi Mizrah, som også er pastor for den messianske menigheten Adonai Roi i Tel Aviv.

Det var det israelske utdanningsdepartementet som sendte en gruppe israelske studenter til Polen for å lære mer om sin historie. De besøkte synagoger, bosteder, ghettoer og konsentrasjonsleiren Auschwitz.

De israelske studentene spaserte gjennom portene til konsentrasjonsleiren med flagg og deklamerte at de var i live og ikke døde.

– Det var som en scene fra en film, sa Deborah. – Det fikk meg til å forstå hvor viktig det er å være israeler og for Israel til å være en nasjon.

Da hun kom tilbake fikk Deborah  Mizrah også anledning til å danse ”livets dans” for  en gruppe jøder i Tel Aviv som overlevde konsentrasjonsleiren Krakow.

6 millioner jøder ble utryddet under Den andre verdenskrig. De fleste døde i en av de 24 konsentrasjonsleirene tyskerne hadde i 8 europeiske land.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter