Ny medarbeider på Innfødte Evangelist Misjon

– Føler meg som fisken i vannet nå som jeg kan kombinere kontorarbeid med misjon, sier Hilde Haugen som stortrives i sin nye jobb med nasjonale misjonærer i Sarons Dal.

 

Etter flere år i Oslo og Stavanger, ispedd flere utenlandsopphold, tok livet en uventet sving i høst da Hilde Haugen (34) plutselig fikk ny jobb, ny leilighet og ny kjæreste, alt på en måned!

26. september begynte hun i Sarons Dal etter at det ble en ledig stilling på Innfødt Evangelist Misjon.

– Etter 3 år ved LO/NHO-ordningen i Oslo følte jeg at det var tid for noe nytt. Jeg begynte å spørre, hvor går veien videre? Jeg begynte å ransake meg selv for å finne ut hva er det jeg egentlig vil i hjertet mitt, hva har jeg lyst til å gjøre?

Under en kort ferieuke i hjembygda Kvinesdal i august fikk hun nyss om at en stilling var ledig og søkte på stillingen. Fra da av gikk alt i høyt tempo.

– Om noen hadde sagt til meg da at innen en måned ville jeg ha ny jobb, ny leilighet og ny kjæreste fra Farsund, ville jeg aldri ha trodd dem, ler Hilde.

– Men alt det praktiske ordnet seg så utrolig fort! Jeg har alltid sagt at jeg aldri ville bo i Kvinesdal igjen, men fikk plutselig lyst til det da jeg først stilte meg åpen for nye muligheter.

Hilde har i alle år hatt et hjerte for misjon etter at hun bokstavelig talt fikk det inn med morsmelka. Faren, Otto Haugen, flyttet hele familien til Kvinesdal for å være med på å bygge opp lydbåndavdelingen fra grunnen av. Mange har også hørt hennes mor, Aud Karin Haugen, synge på stevner og konferanser, både i Sarons Dal og andre steder i landet. I 1990 dro Hilde inn til Oslo, hvor hun finansierte flere misjonsturer med jobb som stuepike. Etter hvert tok hun både bibelskole, misjonskurs og legesekretær utdanning.

– Å begynne å jobbe i Sarons Dal var som å komme til mitt andre hjem. Følte ikke jeg kunne komme mer hjem når jeg først skulle tilbake til røttene mine, forteller Hilde.

– Nå føler jeg meg som fisken i vannet. Det er spennende å lese misjonsrapporter, har gode kolleger og kan være åpen om hvem jeg er og hva jeg tror på og bli respektert. Jeg føler jeg får være tilstede med hele meg.

Hilde leser misjonsrapportene som kommer inn fra de vel 700 nasjonale misjonærene til Troens Bevis. Hun oversetter og sørger for at giverne får høre fra akkurat den misjonæren som de støtter. Hun følger også opp databasen for giverne og hjelper til med forbønnstelefonen.

– Og, legger hun begeistret til, jeg har også fått ansvaret for kontakten med brevskolekontorene i utlandet nå etter nyttår.

Det være rett dame på rett plass! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter