fbpx

Palestina Hanna og Suhad adskilt igjen

Hanna Massad, baptistpastor i Gaza by, ber om hjelp til å få innvilget visa for kone og barn fra den israelske ambassaden i Amman. SE HVORDAN DU KAN HJELPE

 

Hanna Massad er pastor for Gaza Baptistmenighet. Dette er den eneste evangeliske menigheten i Gaza by og er et skinnende lys i hjerte av Gazastripen, hjemmet til 1,4 millioner muslimer. Massad er også en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer og mottar månedlig støtte fra misjonspartnere i Norge.

For fire år siden, kort tid etter at han giftet seg med en ung jordansk kvinne som heter Suhad, ble paret ufrivillig separert i 14 måneder da israelske myndigheter nektet henne tilbakereise til Gaza etter et kort besøk hos sine foreldre i Amman i Jordan. Etter mye bønn, mange brev og hjelp fra en advokat i Jerusalem fikk Suhad omsider tillatelse til å reise tilbake til mannen sin.

Tidlig i sommer reiste Suhad hjem til foreldrene i Amman sammen med sin 21 måneder gamle datter Joyce, for å føde sitt andre barn. Dette var under kampene i sommer da Gaza by manglet det mest elementære av vann, strøm og mat. Link til:

Nylig fikk pastor Hanna Massad tillatelse til å forlate Gaza for å hente hjem sin kone. Men Suhad og barna er på nytt nektet visum til Gaza av israelske myndigheter, og Massad måtte reise tilbake til menigheten uten dem.

Han frykter at hvis ikke noe skjer snart, kan denne atskillelsen bli permanent.

– Nå ber jeg kristne i Vesten som har medfølelse med oss om å sende en høflig faks til den israelske ambassaden i Amman, der det søkes om visa for hjemreise til Gaza for Suhad Massad og barna.

Hanna legger vekt på at det er viktig å vise respekt i forespørselen og sier at de ønsker verken å kreve eller fordømme noen ved ambassaden. – For som det står i Salomos ordspråk: ”Vennlige ord er som dryppende honning, søte for sjelen og sunne for kroppen.”

Han legger til at dersom ikke visumet blir innvilget for Suhad og barna, må de anke det til det israelske rettssystemet, og det kan ta veldig lang tid og vil kanskje ikke lykkes.

Dersom du vil hjelpe Hanna Massad med familiegjenforening, send en faks til den israelske ambassaden i Jordan: (00) 962-6-5525177. I faksen må navnet Suhad Massad nevnes og hennes mobil nummer:  0799-375-272 slik at ambassaden kan kontakte henne direkte.

Denne oppfordringen er skrevet etter en direkte forespørsel til Troens Bevis fra Hanna Massad.  Websiden www.comeandsee.com har også lagt ut samme sak.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter