Rune på ny Afrika-tur

Denne uken drar Rune Edvardsen til 5 land i Afrika. Ny skole i Burundi, nytt evangeliserings senter i Kongo og planlegging av sommerens store kampanje i Tanzania er stikkord på reiseplanen.

9. – 25. februar reiser Rune Edvardsen til 5 afrikanske land. Både Tanzania, Burundi, Kongo, Rwanda og Senegal skal besøkes for å inngangsette nye prosjekt og for å følge løpende med på Troens Bevis arbeide.

Ny skole i Burundi
Målet for en innsamlingsaksjon som har pågått siden sommeren er nådd, og Rune skal nå være med å starte en ny skole sammen med Burundis president.

Da Aril Edvardsen holdt kampanje i Burundi sist sommer utrykte presidenten i landet, Pierre Nkurunziza, et sterkt ønske om å gjøre et konkret prosjekt sammen med Troens Bevis. Den nye skolen blir startet gjennom Troens Bevis sin nødhjelps gren, Stiftelsen Dina. Aril Edvardsen har vært med å samlet inn penger til denne skolen siden sist sommer, bl.a. gjennom en rekke konsertmøter i Lister-regionen. Den nye skolen blir offentlig og åpen for alle. Presidenten, som var opprørsleder da han ble frelst på mirakuløst vist under en av Arils kampanjer i landet, har innført gratis grunnskole og et stort program for skoleutbygging over hele landet.

– Med tiden kommer vi også til å starte et Dina-senter for hjemløse barn i Burundi, sier Rune Edvardsen.

Nytt senter i Kongo
I nabolandet Kongo blir Rune med på innvielsen til et nasjonalt evangeliserings senter.

– Dette vil bli et senter fbåde for våre og andre evangelister i Kongo, forteller Rune.

Der skal han også besøke Dina-sentrene for foreldreløse og voldtatte barn, og i Rwanda skal han besøke brevskolen som i 2006 fikk  40 468 nye elever med hjelp fra de nasjonale misjonærene.

Senegal
Det blir også et besøk til Senegal for å følge med på det som har skjedd siden Aril Edvardsen holdt en kampanje der i fjor vår. Før kampanjen var det under 3 000 evangeliske kristne i landet, de fleste utlendinger. Det ble rapportert om minst 10 000 som meldte seg på brevkurset ”Det nye liv” i avslutningen av kampanjen, og det er kommet inn rapporter om overfylte kirker i Dakar i ettertid.

Fredkonferanse i Dar es Salaam
Før Rune Edvardsen reiser hjem skal han også til Dar es Salaam i Tanzania. De nasjonale kristne var så begeistret over Aril Edvardsens kampanje i Arusha sist august at de ba Aril innstendig om å holde en kampanje i landets hovedstad nå til sommeren.

– Det blir også lagt opp til en veldig stor dialogkonferanse i Tanzania med blant annet presidenten, kan Rune fortelle.

Tilstede blir også religiøse og politiske ledere som skal være med på en dialog for å skape forståelse og forebygge ekstremisme. Konferansen blir ledet av Aril Edvardsen, og han har gjennomført dette konseptet i en rekke muslimske land med stor oppslutning, bl.a. i Senegal og i Sudan. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter