Hyllet Aril og Kari på 70 års dagen

Mandag kveld ble en egen hyllest til Aril og Kari Edvardsens liv i misjonens tjeneste. Mange stod i kø for å gratulere jubilantene, deriblant Jens Stoltenberg , Erik Solheim og Yongi Cho.

Mandag den 14. juli ble en flott hyllest til 70 års jubilantene som kunne feire ett langt liv i misjonens tjeneste. Allerede på ettermiddagen inviterte Kvinesdal kommune jubilantene og en del gjester til feiring på Utsikten Hotell. Derfra gikk turen ned til kveldsmøte der jubilantene ble møtt med stående applaus da de kom inn på scenen.

Det ble tid for mange gratulasjonshilsener fra både familie og kjente personer som ønsket å gi ekteparet en velfortjent hyllest.

Både Jens Stoltenberg, Thorbjørn Jagland, Dagfinn Høybråten, Erik Solheim, Kjell Magne Bondevik, biskop Olav Skjevesland, Per Lønning, Emanuel Minos og David Yongi Cho hadde personlige meldinger til jubilantene.

Møteleder for kvelden fikk lokket den ellers mikrofonsky Kari Edvardsen opp på scenen der han spurte litt om hvordan livet med Aril hadde vært.

-Det ble i hvert fall helt annerledes enn det jeg hadde tenkt, kunne Kari fortelle.

Hun sa at hun hadde aldri drømt om at Aril skulle bli predikant da de giftet seg 17 år gamle, ei heller at hun skulle følge ham på hundrevis av reiser i misjonens tjeneste.

-I lang stund spurte jeg Gud om ikke jeg også kunne få et kall, slik Aril hadde fått. Men etter en stund følte jeg at en stemme sa til meg at ditt kall er hjemmet. Jeg skjønte også raskt at hvis Aril skulle følge kallet sitt, trengte han hjelp, jeg så at han kunne ikke klare det alene.

Datteren Mona var raskt til å bekrefte at uten Kari hadde Aril aldri greid å fullføre livsgjerningen sin. Folk i salen lo godt da Mona ramset opp alt det Kari gjør for å frigjøre Aril til hans oppgaver.

Det ble også ett varmt øyeblikk da sønnen, Rune Edvardsen, sang sin kanskje mest kjente sang «Free Like an Eagle» på morens ønske. Det var hans søster Tove sin favoritt sang som han også sang i begravelsen hennes da hun omkom i en ulykke.

Åge Åleskjær, som var kveldens taler, trakk frem betydningen av Sarons Dal både i hans liv og for utallige andre i Norden. Spesielt påpekte han at Aril hele tiden hadde klart å holde fokuset på misjonen og ett enkelt evangelium til frelse.

Se bildegalleri fra 70 års feiringen her:

DVD fra 70 års feiringen kan bestilles på webshopen.

 

 

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter