Sterkt oppmuntret etter en helg med Sola Kristne Felleskap

-For oss som gjennom mange år har støttet Aril i arbeidet, var det veldig kjekt å se at arbeidet er overgitt til trygge og gode hender, sier Odd Espeland etter at Rune Edvardsen besøkte Sola Kristne Felleskap sist helg.

Sist helg var Rune Edvardsen invitert til å stå for en hel helg med møter i Sola Kristne Felleskap. Det innebar både seminar for hvordan forretningsmenn kan mobiliseres til tjeneste i menighetene, en gospel konsert lørdag kveld og tale på søndagsmøte.

-For et par år siden begynte jeg å få kontakt med Tor Inge Vasshus. Han har sitt eget firma og går i Sola Kristne Felleskap. Sammen med pastoren i menigheten, Kjell W. Stadheim, inviterte de meg til denne helgen som har vært en veldig inspirasjon for meg personlig, forteller Rune Edvardsen.

Arbeidet i trygge hender

Det var bare en uke etter Aril Edvardsens begravelse at Rune allerede var på farten. Han vet at for å opprettholde virksomheten i Sarons Dal er det viktigere nå enn noen gang å være ute i møte med andre mennesker. Og i følge responsen fra helgen i Stavanger var det heller ikke forgjeves.

-For oss som gjennom mange år har støttet Aril i arbeidet, var det veldig kjekt å se at arbeidet er overgitt til trygge og gode hender. Det gleder oss mye! Og overta et arbeid etter en slik mann som Aril, kan jammen ikke være lett. Det må være som «å hoppe etter Virkola». Når jeg hørte deg tale, dele og formidle, og kjente den Ånd som bor i deg, er jeg trygg på at dette kommer til å gå bra! sier Odd Espedal fra Sola Kristne Felleskap i en e-post etter helgens møter.

Business seminar

Noe av det som ligger Rune spesielt på hjerte er å hjelpe og inspirere forretningsmenn i Norge til å komme inn på banen i en tjeneste i menigheten de går i og forløse de store resursene de sitter på i egenskap av sine evner og kunnskap. Dette ønsket deler Tor Inge Vasshus som tok initiativet til business grunder seminaret som ble holdt lørdag formiddag i menigheten.

– Seminaret jeg holdt lørdag formiddag gikk på en dialog om hvordan forretningsmenn kan være med å tjene Gud. Slik det er nå sitter mange av dem som uløste resurser i menigheter der de blir brukt som dørvakter eller teknikere, mens de har mange andre evner og talenter som kunne være til stor hjelp. Mange av dem er for eksempel dyktige strateger og er flinke til å tenke fremover. De er flinke grundere og vet hva som skal til å for å bygge noe som er levedyktig. Noe av det vi snakket om var hvordan vi kan forløse evnene som disse foretningsmennene har inn i Guds rike, forteller Rune.

Sammen med Tor Inge Vasshus ønsker han nå å bygge ett nettverk i Norge med forretningsmenn som også vil stå sammen med Troens Bevis. Rune er klar på at dette handler ikke om å bare se på dem som givere, men å oppdage nye måter de kan være involvert i misjon på.

Nylig var for eksempel næringslivscoach Kjell Rune Nakkestad fra Kristiansand med til Kongo der han observerte nødhjelpsarbeidet til Stiftelsen- Dina. Nå ønsker han å knytte næringslivet han coacher opp mot Dina-arbeidet.

-Dette var ikke min første tur til Afrika, men av det jeg har sett, har jeg aldri sett så bra arbeide etter hjelp til selvhjelp prinsippet, fortalte Kjell Rune Nakkestad etter at han var med Rune Edvardsen til Afrika i mai 2008.

Vil nå uventet mange mennesker

-Jeg tror at du på sikt vil oppdage at budskapet ditt kommer til nå uventet mange mennesker i Norge, ikke bare i utlandet. Jeg tror du kommer til å være brobygger mellom kristne og være med på å høste i Norge, det som din far i alle år drømte, konkluderte Odd Espedal etter å ha fulgt Rune hele helgen.

-Selv opplevde jeg en veldig romslig og åpen menighet med ett flott engasjement for misjonen, forteller Rune som er takknemlig for den varme velkomsten han fikk.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter