Rune Edvardsen nevnes blant Norges viktigste bistandsytere

På Bistandsaktuelt sin 10 på topp liste over hvem som har mest makt og innflytelse i norsk bistand, havner Rune Edvardsen «i vannskorpa”.

 Tidsskriftet Bistandsaktuelt fra Norad forteller at da de laget ti på topp listen over norsk bistand, tok de hensyn til både formell posisjon, makt i kraft av råderett over penger, makt i kraft av evne til å påvirke og endre beslutninger, og hvem som akkurat i øyeblikket kan utøve innflytelse i viktige prosesser.

Rune Edvardsen, som leder Stiftelsen-Dina sitt arbeid i Kongo, Rwanda og Burundi, ble nevnt i listen som ble kalt ”i Vannskorpa”, altså blant de nordmenn som er i ferd med å bryte igjennom, og bli Norges viktigste bistands ytere internasjonalt.  På samme liste er bl.a. Gunnar Stålsett, Kjell Magne Bondevik og Arne Fjørtoft.

Rune Edvardsen startet nødhjelpsarbeidet som Stiftelsen-Dina nå driver i 2002.
Kjennetegn som preger Stiftelsen-Dina er at den hjelper spesielt kvinner og barn som er havnet nederst på den sosiale rangstigen på grunn av voldtekter, fattigdom og sykdom. Stiftelsen-Dina sitt arbeid er i sterk ekspansjon og har mulighet til å gripe inn med ekstra hjelp på veldig kort varsel.

-Dette var virkelig en hyggelig overraskelse, og det oppleves jo som veldig positivt og en anerkjennelse at arbeidet vårt blir lagt merke til, sier Rune Edvardsen etter å ha sett listen.

Les hele listen over 10 på topp i norsk bistand her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter