”Vi nekter å krige” sang barna i Goma

Dette var velkomst ordene fra barna som møtte Rune Edvardsen og Geir Egeland da de ankom Dina-senteret i Goma på tirsdag.

 -Velkomsten på Dina senteret var fantastisk. Vi ble mottatt med sang og dans av barna. Ungene sang en sang med refrenget ”We refuse the war” (vi nekter å krige).
Det var en veldig sterk opplevelse, forteller Geir Egeland som nå er i Goma.

Tirsdag 18. november fløy Rune Edvardsen og pressekontakt Geir Egeland inn til Goma
i Kongo for å besøke Stiftelsen-Dina sitt arbeide. Der blir de værende frem til helgen da resten av det norske teamet som driver dugnad på Dina-senteret også bryter opp og reiser hjem.

-Da vi fløy innover mot Goma fra Uganda så vi mange av Nkundas tropper i skyttergraver bare ett par mil utenfor byen. Vi så store ødeleggelser, bl.a. ødelagt infrastruktur som kommunikasjonsmaster og ødelagte landsbyer. Vi så også enorme flyktningeleire, forteller Egeland.

-I selve Goma vender livet tilsynelatende tilbake mot en slags normal tilstand. Mye folk er ute i gatene, veldig mye synlige FN-styrker overalt. Men folk er veldig nervøse, og frykter fortsatt et angrep fra opprørene, fortsetter Egeland.

-Teamet som reiste ned 8. november fra Norge har det kjempebra. De har jobbet masse med senteret, akkurat nå driver de og monterer vinduer og pusser vegger. De får kjempekontakt med jentene på senteret og får opplevelser for livet. Spennende dager ligger foran, i morgen, onsdag 19. november, skal vi treffe sjefen for FN her nede, og viseguvernøren, avslutter Geir. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter