Kinesiske troende viser stor styrke

Det er ikke til å komme forbi at mange av våre 800 nasjonale misjonærer utholder store prøvelser for å spre evangeliet i sitt eget land. Men de gir ikke opp og fortsetter å takke for støtte og underhold. Her en noe av det siste fra Kina.

 

Det var store forhåpninger blant kristne og andre minoritetsgrupper i Kina om at de Olympiske lekene i Beijing sist sommer ville føre til mindre forfølgelse og bedre forhold. Dessverre forteller rapporter fra Kina fortsatt om kristne som blir forfulgt.  Men allikevel opplever menighetene, både Tre Selv Kirken og husfellesskapene, at evangeliet ønskes velkommen av stadig nye mennesker.

Nylig fikk vi kunnskap om en pastor i Kina som ble oppsøkt og banket opp i sitt eget hjem. Dette skjedde i Beijing i oktober.

Ved middagstider stormet denne dagen 15 politifolk inn i leiligheten som pastoren befant seg i, sammen med sin mor. Politiet barrikaderte dører og begynte å slå pastoren med jernrør i 25 minutter. Hans mor prøvde å ringe etter ambulanse, men fikk til svar at det lokale politiet hadde gitt dem forbud mot å rykke ut til denne adressen. Hun fikk da ringt til pastorens yngre bror som løp hjem hvor også han ble slått.

Etter en tid kom en nær venn av familien til huset og fikk fraktet pastoren til et lokalt sykehus. Undersøkelsene viser at pastoren muligens vil miste synet på det høyre øyet på grunn av de store skadene som alle slagene hadde påført ham. Hans far som også er pastor var på reise i en annen delstat. Det har ikke lykkes familien å komme i kontakt med ham ennå. De regner med at han er tatt hånd om av myndighetene.

Men historien slutter ikke her. Mor til pastoren som ble banket opp ble kastet ut fra sitt lovlig leide hjem i Beijing, etter at hennes eldste sønn ble sendt til sykehus. Familiens eiendeler ble kastet ut på gaten. Hun får ikke leie hotellrom, og de har mistanke om at myndighetene har beordret hotellene i Beijing til ikke å ta henne inn. Hun bor nå hos en annen pastorfamilie.

Gjennom de siste 22 årene har medlemmer av denne familien flere ganger blitt arrestert, slått og kastet ut fra sitt hjem på grunn av deres kristne tro. Men familien har like fullt fortsatt å tjene Jesus i husmenighetene i Beijing.

Troens Bevis støtter i dag 69 nasjonale misjonærer Kina. De gjør ett enormt arbeid i mange av Kinas provinser, både på landet og i byene. Dersom du vil være med å støtte Troens Bevis sine nasjonale misjonærer med en gave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter