Vekkelse med avsporing

Da Åge Åleskjær talte på sommerstevnet i Sarons Dal i år advarte han mot trenden i nyere tid til å reise utenlands for å oppleve vekkelse. Han mener at det er ikke gull alt som glimrer.

På fruktene skal treet kjennes. Hva er fruktene på de stedene man har valfartet til de senere år? Jeg har hatt mulighet til å sjekke det ut, og kan si: Det er ikke så mye å juble for, det er splittelse, forvirring og skuffede forventninger.

Galskap i Guds navn?
I nyere tid har man glemt at Paulus anbefaler oss å være fullvoksne i forstand, og at vi ikke skal oppføre oss slik at de vantro tror vi er gale eller er blitt vanvittige. Dette sier han om bruken av tungetale, en velsignelse som han naturligvis omtaler positivt. Men han anbefaler å bruke det på en måte som ikke gir folket inntrykk av at vi er gale eller vanvittige.

Hva ville han da ha sagt om risting, hysterisk skriking, at man slår ned folk i bønnekøen med knyttet neve eller endog sparker folk i Jesu navn? Hva ville han ha skrevet om alle profetier og åpenbaringer som ikke er annet enn fri fantasi eller i verste fall demoniske spådommer?
Hva ville han ha ment om kvinnelige engler som forløser gullstøv og diamanter, eller at predikanter «skyter folk med Guds kraft?» Vi kan ane at han ville brukt kraftig skyts han også, men i den hensikt å stanse galskapen.

En broderlig formaning
Jeg synes det er tragisk at kristne ledere i Norge lar seg så lett forføre av «superapostler» og såkalte «profeter» fra Kansas, Toronto eller Lakeland. Har vi ikke sett nok galskap fra før? Hva med å utvikle en sans for det sunne og ekte? Siden jeg har vært en del både i USA og Canada, og gått på skole der, bodd der og hatt besøk av mange derfra, tror jeg vi har noen erfaringer å dele og noen tips å gi til den som vil høre. Det er ikke gull alt som glimrer, det vil man ofte oppdage litt for seint.

For å lese hele artikkelen av Åge Åleskjær som stod på trykk i Troens Bevis bladet for november, kan du laste ned pdf filen til bladet her.

For å kjøpe Åge Åleskjærs taler fra i sommer kan du gå til webshopen. Alle sommerens taler under sommerstevnet er på CD og de fleste kveldsmøtene er på DVD.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter